Yhden maalin ottelu Goodison Parkissa. Everton kohtasi lauantain Valioliiga-kierroksella Burnleyn kotonaan Goodison Parkissa. Lopputulos oli 1–0, voittomaalin iski Evertonin Dominic Calvert-Lewin 47. minuutilla. Burnleyn kamppailu oli ankaraa, mutta hyökkäysteho jäi tällä erää vajaaksi, ja peli päättyi Evertonin voittoon. Everton lopputulos kotijoukkueelle oli seuralle hyvin tärkeä.

Ennakko-odotukset olivat Evertonin eduksi, mutta Burnley onnistui antamaan upean vastuksen Evertonille, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Calvert-Lewin iski voittomaalin

Pelin kiistattomin sankari oli Evertonin hyökkääjä Dominic Calvert-Lewin, joka iski voittomaalin pelin toisella puoliajalla. Maali syntyi 47. minuutilla, ja siitä huolimatta, että Burnley tekikin ottelussa enemmän vaihtoja, ei se kyennyt löytämään tasoitusta. Tällä kertaa ottelu päättyi vähäisin maalein ja ehkä hieman yllättävällä tavalla.

Maali tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 45+2′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Dominic Calvert-Lewin

Ottelun dramaattisin kohta oli 67. minuutilla, kun Dara O’Shea Burnleystä sai punaisen kortin. Peliä seurattiin 16 asteen lämmössä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Burnley

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 37 % vs hallinta 63 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 295 vs syötöt 519
 5. Syöttötarkkuus 68 % vs syöttötarkkuus 77 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 13
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 1
 9. Paitsiot 10 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burnley peliä lähes koko ajan. Voimakkaasti dominoineen Burnelyn hallussa oli ottelun aikana pallo puolet ajasta. Burnleyn laukauksista ainoastaan yksi meni maalia kohti, kun taas Evertonin kolme maalia kohti lähtenyttä laukausta toivat yhden kerran onnistumisen.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnley on sijalla 19, 19 pisteellään ja Everton sijalla 15, 29 pisteellään. Nähtäväksi jää, mikä tulee olemaan otteluiden myötä joukkueiden lopullinen sijoitus Valioliigan sarjataulukossa.

Vahva vuorovaikutteinen ottelu

Peli oli intensiivinen, molemmat joukkueet saivat varoituksia ja Burnley jopa punaisen kortin. Ottelusta tuli erityisen jännittävä James Tarkowski, Andre Gomes ja Sander Berge saavat varoituksen. James Tarkowski on nyt saanut keltaisen kortin kolmessa peräkkäisessä pelissä. Pitäisiköhän hänen vähän viilentää tunteitaan ennen seuraavaa mittelöä.

Kaikesta huolimatta, Evertonin voitto oli ansaittu. He hallitsivat suurimman osan pelistä ja onnistuivat pitämään Burnleyn hyökkäykset kurissa. Jalat liikkuivat nopeammin ja he toimivat yhtenäisemmin joukkueena.

Evertonilla on myös mielenkiintoinen historia, he ovat pelanneet eri muodostelmilla, joista yleisin oli 4-4-1-1, vastaavasti Burnley suosii 4-4-2 muodostelmaa. Tämän ottelun tulos oli hyvin linjassa ennakkosuunnitelmien ja arvioiden kanssa. Ennen ottelun alkua arvioitiin Evertonin joko voittavan tai ottelun päättyvän tasapeliin.

 

Everton lopputulos oli kotijoukkueelle erittäin tärkeä. Mikäli ottelu kiinnosti, niin lue myös sen ennakko täältä.