Lauantaina 4. marraskuuta 2023, Valioliiga-ottelussa Everton ja Brighton päätyivät tasapeliin Goodison Parkilla lukemin 1‒1. Ottelussa saatiin nähdä tunteiden vuoristorataa, kun molemmat joukkueet tavoittelivat voittoa. Ennakko-odotukset olivat Brightonin eduksi, mutta Everton antoi hyvän vastuksen tällä kertaa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Ottelu käynnistyi Evertonin hyvällä otteella. Joukkueen puolustuksesta noussut Vitali Mykolenko sai avattua ottelun maalitilin jo 7. minuutilla. Evertonin menestyksen takana oli joukkueen hyvä puolustus ja hyökkäyspelin hallinta, vaikka Brightonilla oli paljon pallonhallintaa. Mutta pelin kulku koki yllättävän muutoksen, kun Evertonin Ashley Simon Young tasoitti ottelun omalla maalillaan vain kuusi minuuttia kentälle tultuaan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 7′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Vitali Mykolenko
 2. 84′ peliminuutilla (OM) Brighton sai tasoitusmaalin kun Ashley Young teki oman maalin. Maali johti tilanteeseen 1‒1.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Brighton

 1. Laukaukset 10 vs laukaukset 7
 2. Hallinta 20 % vs hallinta 80 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 208 vs syötöt 866
 5. Syöttötarkkuus 62 % vs syöttötarkkuus 89 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 5
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brighton on sijalla seitsemän, 18 pisteellään ja Everton sijalla 15, 11 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 24.02.2024.

Maalit ja vaihdot

Ashley Youngin oma maali 84. minuutilla muutti ottelun lopputuloksen tasan 1‒1. Ottelussa ei vallinnut kuitenkaan tasapaksu tunnelma, sillä molemmat joukkueet tekivät täydet vaihdot. Everton teki kaksi vaihtoa: 90. minuutilla Dominic Calvert-Lewin vaihdettiin Betoon ja Ashley Young korvattiin Nathan Pattersonilla. Brighton teki peräti viisi vaihtoa.

Tilastoja ja analyysiä pelistä

Ottelu oli tasainen, mutta Brightonin pallonhallinta oli huomattavaa, he pitivät palloa hallussaan peräti 80 % peliajasta. Kyse ei ollut kuitenkaan pelkästä pallottelusta, vaan Brighton loi tilanteita ja pääsi yrittämään maalintekoa useammin kuin Everton. Ratkaisevaa oli kuitenkin se, että Everton kykeni käyttämään harvat mahdollisuutensa paremmin. Ashley Youngin oma maali antoi Brightonille mahdollisuuden tasapeliin, joka lopulta lunastettiinkin.

Toisesta näkökulmasta, ottelu voidaan nähdä hyvänä taisteluna kahta hyvin erilaista pelityyliä edustavia joukkueita vastaan. Brightonin hallitseva tyyli teki ottelusta nautittavan seurattavan suurelle yleisölle, kun taas Evertonin vahva puolustus ja kliininen hyökkäyspelaaminen osoittautuivat lopulta tehokkaiksi.

Peli osoitti, että molemmilla joukkueilla on vahvuuksia, joita niiden on hyödynnettävä tulevissa otteluissa. Ottelu ei osoittanut ainoastaan joukkueiden vahvuuksia, vaan myös niiden heikkouksia. Evertonin neljä keltaista korttia osoittavat, että joukkueen on työstettävä kurinalaisuuttaan kentällä. Brightonin osalta joukkueen tehottomuus maalipaikoissa jätti varmasti paljon ajattelemisen aihetta.

 

Vedonlyönti.eu sivuilla voit seurata Valioliigaa ja löydät vaikka Everton pelien vetovinkit. Valitse samalla itsellesi vaikka jokin hyvä vedonlyöntisivusto, kuten Malina Casino.