Englannin Valioliigan seuraava ottelu, Everton vs Aston Villa, pelataan sunnuntaina 14.1.2024 kello 16:00 Suomen aikaa Goodison Park -stadionilla. Ottelu tuo yhteen kaksi joukkuetta eri päistä sarjataulukkoa. Everton taistelee sarjapaikasta, kun taas Aston Villa tavoittelee mestaruutta.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Evertonin ja Aston Villan väliset kohtaamiset ovat olleet enimmäkseen Aston Villan voittoja, sillä viimeisistä kymmenestä kohtaamisesta Aston Villa on voittanut seitsemän, Everton yhden, ja kaksi on päättynyt tasapeliin. Viime kerralla 27.9.2023 Aston Villa hävisi Everonille 1‒2.

Evertonin viiden viimeisen ottelun saldo on kehno: voitoton jakso on jatkunut nyt neljän ottelun ajan ja viidenneksi viimeisimmän ottelun se pelasi tasan. Myös viiden viimeisen ottelun maaliero on negatiivinen.

Evertonin viisi viimeisintä ottelua:

  1. 0‒0, Crystal Palace vs Everton (FA Cup)
  2. 3‒0, Wolves vs Everton
  3. 1‒3, Everton vs Manchester City
  4. 2‒1, Tottenham vs Everton
  5. 1‒1, Everton vs Fulham (League Cup)

Aston Villa on puolestaan voimakkaassa nousukiidossa. Viiden viime ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli.

Aston Villan viisi viimeisintä ottelua:

  1. 0‒1, Middlesbrough vs Aston Villa (FA Cup)
  2. 3‒2, Aston Villa vs Burnley
  3. ja 3‒2, Manchester United vs Aston Villa
  4. 1‒1, Aston Villa vs Sheffield Utd
  5. ja 1‒2, Brentford vs Aston Villa

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain vähän aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Ottelun alla loukkaantuneiden ja pelikieltojen lista on tyhjä kummallakin joukkueella. Tämä voi tarkoittaa vahvempaa kokoonpanoa ja intensiivisempää peliä. Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (24.10.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Veikkausvihjeet

Pohjaten viimeaikaisiin esityksiin ja joukkueiden asemaan sarjataulukossa, Aston Villa lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Kuitenkin, jalkapallossa mikä tahansa on mahdollista ja ottelu tulee olemaan jännittävä. Ennakkomme suosittelee tuplavoittoa tai tasapeliä Aston Villalle. Me veikkaamme, että Aston Villa voittaa tai pelaa tasan. Tilastollisesti Aston Villalle povataan voittoa 39 %, tasapelin mahdollisuus on 26 % ja Evertonin voittomahdollisuus on 35 %.

Sarjatilanne ja sen vaikutus

Joukkueet ovat Valioliigan taulukossa eri lähtökohdissa. Everton taistelee välttääkseen putoamisen ja sijaitsee tällä hetkellä 17. sijalla 16 pisteellä. Aston Villa on toisaalta mestaruustaistossa, sijaiten aktuellisti 2. sijalla 42 pisteellä. Voitolla Everton voisi turvata paikkansa ylemmällä sarjatasolla, kun taas Aston Villa pyrkii saavuttamaan Valioliigan ykkössijan.

 

Meiltä pääset lukemaan tuoreet Everton ottelu vetovihjeet. Tutustu myös kaikkiin muihin Valioliiga otteluvihjeisiin meidän kauttamme.