Crystal Palace matsin lopputulos: Asennetta vastaan, Crystal Palace onnistui voittamaan alan suosikin Newcastlen viime ottelussa, joka pidettiin Selhurst Parkissa 24. huhtikuuta 2024 klo 19.00. Tasatahtiin pelattu ottelu päättyi lopulta, kun Jean-Philippe Mateta suoritti voittoon johtaneet maalit 55. ja 88. minuutilla. Crystal Palace 2, Newcastle 0. Ottelun ennusteet odottivat voittajaksi Newcastlea, mutta Crystal Palace piti tiukasti kiinni voittomaaleistaan aina loppuhetkille saakka.

Ennakko-odotukset olivat Wolvesin eduksi, mutta vierasjoukkue Bournemouth onnistui nujertamaan Wolvesin, sen havitellessa voittoa. Jäikö jokin Valioliiga ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Jean-Philippe Matetan ensimmäinen maali syntyi 55. minuutilla, Jordan Ayew’n syötöllä. Matetan kakkosmaali syntyi 88. minuutilla, tällä kertaa suorituksen mahdollisti Will Hughes. Kentällä nähtiin myöskin useita vaihtoja; Crystal Palacen osalta Jordan Ayew, Eberechi Eze ja Adam Wharton sekä myöhemmin Munoz korvattiin Olise, Schlupp ja Riedewald sekä Ward pelaajilla.

Newcastlella Harvey Barnes ja Jacob Murphy astuivat penkille tehdäkseen tilaa Lewis Hallille ja Callum Wilsonille ja myöhemmin Elliot Anderson ja Sean Longstaff korvattiin Matt Ritchien ja Joe Whiten toimesta.

Ottelussa jaettiin yhteensä kuusi keltaista korttia; Crystal Palacelle Chris Richardsille, Jordan Ayew’lle ja Adam Whartonille Newcastlelle taas A. Gordonille, Sean Longstaffille ja Elliot Andersonille. Crystal Palacen muodostelma vaihteli 4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-3, 3-4-2-1 ja 5-4-1 mallien välillä. Newcastle pelasi koko ottelun 4-3-3 muodostelmassa.

Ottelun tilastot

Crystal Palace näytti vankkaa suoritusta laukauksillaan ja kulmapotkuillaan, joita kertyi yhteensä 7/2. Tämän lisäksi he onnistuivat pitämään pallon hallinnassaan 46 % ajasta. Täten he loivat painetta vastustajalleen, vaikka Newcastle hallitsikin palloa 54 % ajasta. Newcastlella oli kaiken kaikkiaan vähemmän laukauksia ja siirtoja ja heidän onnistumisprosenttinsa oli 76 %.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Crystal Palace vs Newcastle

  1. Laukaukset 20 vs laukaukset 7
  2. Hallinta 46 % vs hallinta 54 %
  3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 2
  4. Syötöt 441 vs syötöt 503
  5. Syöttötarkkuus 76 % vs syöttötarkkuus 76 %
  6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 15
  7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 5 vs paitsiot 2
  10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle peliä lähes koko ajan. Tilastotkin sen osoittavat, jalkapallo-otteluiden ennustaminen on vaikeaa. Kumpi tahansa voi voittaa.

Täytyy nostaa hattua Crystal Palacelle, joka pystyi voittamaan ottelun, vaikka alun perin Newcastlea pidettiin suosikkina. Voiton myötä Crystal Palace jatkaa kolmen ottelun voittoputkeaan ja parantaa asemaansa sarjataulukossa. On mielenkiintoista nähdä, jatkuvatko heidän voittoputkensa seuraavissa otteluissa. Pelaajien suoritukset osoittivat, että he ovat sitoutuneita ja valmiita voittamaan huolimatta siitä, ketä vastaan he pelaavat. Onnittelut Crystal Palacelle hienosti taistellusta ottelusta!

 

Crystal Palace matsin lopputulos oli hieman yllätys, mutta kotijoukkueen ansaitsema.

Tutustu myös ottelun ennakkoon. Lue myös edellisen kohtaamisen lopputuloksesta ja ennakosta.