Valioliigan viimeisin koitos Selhurst Parkissa koettiin, kun Crystal Palace ja Manchester City kohtasivat toisensa. Pelin kestäessä Crystal Palacen kotistadionilla, Selhurst Parkilla, nähtiin kuusi maalia, kun City otti lopulta 4–2-voiton. Crystal Palace lopputulos oli vedonlyöjille täydellisen odotettu.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Manchester Cityn eduksi, ja kotijoukkue Crystal Palace joutuikin nöyrtymään Cityn havitellessaan voittoa pysyäkseen sarjakärkien perässä. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Maalinteon aloitti Crystal Palace vain kolmen minuutin pelin jälkeen Jean-Philippe Matetan osumalla Adam Whartonin syötöstä. Kuitenkaan tämä ei riittänyt pitämään Cityä kurissa, joka tasoitti pelin jo 13. peliminuutin kohdalla Kevin De Bruynen laukoessa pallon verkkoon ensimmäisen kerran.

Kun toinen puoliaika käynnistyi, Cityn Rico Lewis eteni maalialueelle ja laukaisi pallon maaliin, vieden Manchester Cityn johtoon. Voittoon laukaisevaan loppurutistukseen City lähti 66. minuutilla, kun Erling Braut Haaland ujutti pallon maaliin Kevin De Bruynen syötöstä.

De Bruyne ei kuitenkaan tyytynyt jakamaan maalisyöttöjä, vaan teki itse vielä toisen maalinsa ottelussa 70. minuutilla Rodrin syöttäessä hänelle. Lopuksi vielä 86. minuutilla Odsonne Edouard pettyi Crystal Palacea hieman maalin Jeffrey Schluppin syötöstä.

Vaihtoon tulleet tehostivat peliä

Crystal Palace käytti ottelussa kaikki sallitut neljä vaihtoa, kun Eberechi Eze, Jordan Ayew, Jean-Philippe Mateta ja Tyrick Mitchell tulivat vaihtoon ja tilalle astuivat Jeffrey Schlupp, Michael Olise, Odsonne Edouard ja Nathaniel Clyne.

Manchester City vaihtoi pelaajiaan kolmesti. Joško Gvardiol, Rodri ja Julián Álvarez tulivat pois ja Manuel Akanji, Mateo Kovačić ja Matheus Nunes tulivat tilalle.

Ottelun tilastot

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa.

Crystal Palace vs Manchester City

  1. Laukaukset 7 vs laukaukset 18
  2. Hallinta 24 % vs hallinta 76 %
  3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 8
  4. Syötöt 274 vs syötöt 845
  5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 91 %
  6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 3
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 9

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Crystal Palace on sijalla 14, 30 pisteellään ja Manchester City sijalla kolme, 70 pisteellään.

Manchester City jatkaa voittoputkessa

Ottelun lopputulos heijasteli joukkueiden hallintaa kentällä – City piti palloa hallussaan 76 % ajasta. Manchester Cityn voiton myötä joukkue jatkaa edelleen voitokkaassa putkessa, sillä he ovat pysyneet tappiottomina viimeiset 22 ottelua.

Kumpikin joukkue sai yhden keltaisen kortin ottelun aikana, kun Joško Gvardiol Manchester Citystä ja Jean-Philippe Mateta Crystal Palacesta saivat varoitukset. Ottelu oli lopulta juuri niin mielenkiintoinen kuin ennakkoon odotettiin, sateenkaaren värein kirjava ottelu, jossa nähtiin reilusti maaleja ja tunnetta.

 

Crystal Palace lopputulos oli odotettu ja ei tuonut mitään yllätystä. Tutustu täältä ottelun ennakkoon. Lue myös edellisen kohtaamisen lopputuloksesta ja sen ottelun ennakko.