Tämä ottelu Lutonia vastaan ei ollut suorastaan odotettu tulos. Voittoa oli ennustettu vahvasti Crystal Palacelle. Maalitaulukossa nähtiin hyvin eri ajoissa tehtyjä osumia, molemmat joukkueet tekivät täydet hyökkäysvaihdot, ja viisi keltaista korttia jaettiin tasaiseen tahtiin koko ottelun aikana. Ottelu päättyi tasalukemiin 1‒1 Selhurst Parkin kentällä lauantaina. Crystal Palace pelin lopputulos

Ennakko-odotukset olivat Crystal Palacen eduksi, ja vierasjoukkue onnistui antamaan hyvän vastuksen voittoa havitelleelle Crystal Palacelle. Luton ei pystynyt nujertamaan Crystal Palacea. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Palacen Jean-Philippe Mateta kiilasi avauksen Daniel Muñozin antamasta syötöstä 11. minuutilla, mutta ottelun loppuhetkillä Lutonin Cauley Woodrow tasasi eron Andros Townsendin avustuksella. Ironisesti Andros Townsend on entinen Crystal Palace pelaaja.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Crystal Palace siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jean-Philippe Mateta
 2. 90+6′ peliminuutilla Lutonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Cauley Woodrow

Kolmetoista minuuttia ennen loppuvihellystä Jean-Philippe Mateta vaihdettiin pois ja tilalle astui Odsonne Edouard. Kedot heräsivät kahdesta Crystal Palacen ja kolmesta Lutonin varoituksesta, Eberechi Eze ja Daniel Muñoz saivat Palacelta kortit, kun taas Lutonin Issa Kabore, Reece Burke ja Luke Berry löysivät itsensä tuomarin huutelun kohteena.

Vaihdot ja taktiikat

Crystal Palace jatkoi 4-2-3-1 -muodostelmaansa, jossa se on 13 pelissä edennyt onnistuneesti. Luton keskittyi puolestaan 3-4-2-1 -muodostelmaansa, jota se oli käyttänyt jo 18 ottelussa.

Mielenkiintoisesti molemmat joukkueet tekivät kaikki sallitut vaihdot ottelun aikana, valmentajien Oliver Glasnerin (Crystal Palace) ja Rob Edwardsin (Luton) yrittäessä maximoida hyökkäysmahdollisuudet.

Ottelun tilastot

Pelin tilastot osoittivat mielenkiintoisen kuvan. Crystal Palace hallitsi laukausten määrää 21‒8, mutta vain 4 näistä osui maaliin. Vastaavasti Luton sai vain kaksi laukaustaan maalia kohti, mutta heidän pelastuksensa tuli tehokkuudestaan. Pallohallinta oli melkein tasaväkistä, 51 %/49 % Crystal Palacen eduksi, samoin kuin rikkeet. Tuomaria vihellettiin myös kertaalleen Lutonin paitsion vuoksi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Crystal Palace vs Luton

 1. Laukaukset 21 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 49 % vs hallinta 51 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 436 vs syötöt 431
 5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 78 %
 6. Vapaapotkut 20 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, oli ottelu todella tasainen kummankin joukkueen osalta.

On mielenkiintoista nähdä, miten tämä tasapeli vaikuttaa molempien joukkueiden taktiikkaan tulevissa peleissä ja pystyvätkö ne parantamaan hyökkäystehokkuuttaan ja vähentämään rikkeitään tulevissa otteluissa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten seuraavassa ottelussa käy.

 

Crystal Palace pelin lopputulos tasapelinä oli monien odottama. Lue myös pelin ennakkoraportti. Ja jos haluat tietoa joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, niin raportti ja ennakko löytyvät.