Valioliigan jännittävässä lauantai-iltapäivän kamppailussa Crystal Palace isännöi Evertonia Selhurst Parkilla 11. marraskuuta 2023, mutta pallo oli vieraiden hallinnassa, selkeästi 66 %–34 %,. Tästä huolimatta Everton otti voiton otteluluvuin 2–3. Vieraiden voittoputki nousi jo kolmen ottelun mittaiseksi. Ennakko-odotukset olivat varmasti Crystal Palacen eduksi, mutta vierasjoukkue onnistui nujertamaan Crystal Palcen hiuksenhienosti sen havitellessa voittoa.

Jäikö ottelu näkemättä? Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Tämä ottelu tarjosi maalillisesti paljon ilottelua ja tapahtumia, joten tämä Valioliigaottelu kannattaa katsoa vaikka jälkikäteenkin.

 

Erikoista ottelussa

Crystal Palacen riveihin kuuluva Odsonne Édouard teki maalinsa vain kymmenen minuuttia kentälle astumisensa jälkeen. Tästä huolimatta se ei riittänyt nostamaan isäntiä voittoon ja Evertonin vankka dominointi pitkälti näkyi loppulukemissa.

Ottelun Crystal Palace maalintekijät tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 1′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Vitali Mykolenko
 2. 5′ (R) peliminuutilla Crystal Palacen maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Eberechi Eze
 3. 49′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Abdoulaye Doucouré
 4. 73′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 2‒2, maalintekijänä Odsonne Edouard
 5. 86′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 2‒3, maalintekijänä Idrissa Gueye

Ottelussa ei nähty pelaajavaihtoja maalien jälkeen.

Loistohetkiä ja statistiikkaa

Molemmat joukkueet iskivät maalia kohden neljä laukausta, mutta kuudesta Crystal Palacen yrityksestä kolme blokattiin ja Everton onnistui saamaan vain yhden laukauksensa blokattua.

Vierasjoukkueen hyökkäystehokkuus oli myös ilmeistä, kun tarkastellaan laukauksia boksissa 9/5 ja ulkopuolella 3/3 isäntien hyväksi. Everton sai 18 rikettä ja Crystal palacen vain 9. Maalivahti Samuel Johnstone teki ainoastaan yhden torjunnan, kun Evertonin Jordan Pickford joutui kolmeen torjuntaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Crystal Palace vs Everton

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 67 % vs hallinta 33 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 610 vs syötöt 301
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 72 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 18
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 9 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Crystal Palace peliä lähes koko ajan. Se piti palloa hallussaan hyvin, yli puolet ajasta, mutta Everton oli tällä kertaa parempi.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Crystal Palace on sijalla 12, 15 pisteellään ja Everton sijalla 14, 14 pisteellään.

Ennakko-odotukset ja jatko

Ennen ottelua voittajaksi oli ennustettu Evertonia, ja ottelun lopputulos osoittikin ennustuksen oikeaksi. Voittonsa ansiosta Everton onnistui jatkaa tappiotonta putkeaan nyt jo kolmen ottelun mittaiseksi. Seuraavaksi jäämme odottamaan, jatkuuko vierasjoukkueen vahva vire ja miten Crystal Palace tulee vastaamaan tähän takaiskutappioon omassa pelissään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 17.02.2024 Evertonin kotikentällä.

 

Crystal Palace maalintekijät ja muut kiinnostavat vedonlyöntikohteet löydät vaikka Rebellion Bets sivustolta.