Jännitys oli käsin kosketeltavaa Stamford Bridgen valokiilassa maanantaina, jolloin Chelsea kohtasi Newcastle Unitedin Valioliiga-ottelussa. Tapahtumarikkaassa ottelussa nähtiin viisi maalia, kolme Chelsea puolelta ja kaksi Newcastlelta, tuloksella 32. Chelsea pelin lopputulos oli hyvin tärkeä kotijoukkueelle.

Chelsean maalintekijöitä olivat Nicolas Jackson (6′), Cole Palmer (57′) ja Myh’ailo Mudryk (76′). Newcastle sai puolestaan verkot tärisemään Alexander Isakin (43′) ja Jacob Murphyn (90′) toimesta.

 

Maalirikas ottelu

Molemmat seurat tarjosivat todellista maalijuhlaa, erityisesti Chelsea, joka otti johtoaseman jo ensimmäisen kuuden minuutin aikana Nicolas Jacksonin iskiessä verkon perukoille Cole Palmerin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 6′ peliminuutilla Chlesea siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Nicolas Jackson
 2. 43′ peliminuutilla Newcastle Unitedin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Alexander Isak
 3. 57′ peliminuutilla Chelsea nappasi johtopaikan numeroin 2‒1, maalintekijänä Cole Palmer
 4. 76′ peliminuutilla Chelsean maali johti tilanteeseen 3‒1, maalintekijänä Myh’ailo Mudryk
 5. 90′ peliminuutilla Newcastle United sai vielä kavennettua yhdellä maalilla tilanteeksi 3‒2, maalintekijänä Jacob Murphy

Alexander Isakin tasoituksen jälkeen Chelsea otti jälleen yliotteen ja latoi kaksi maalia Newcastleä vastaan. Maalien ohessa ottelussa jaettiin myös useampi varoitus. Kolme Chelsean pelaajaa, Sterling, Petrovic ja Caicedo, sekä yksi Newcastle pelaaja White saivat keltaisen kortin.

Vaihdot ja taktiikat

Chelsea teki ottelun aikana kolme pelaajavaihtoa, samoin kuin Newcastle, joka käytti ensimmäisen vaihtonsa jo 36 minuutin kohdalla. Joukkueiden pelikokoonpanot eivät sinänsä yllättäneet kummallakaan joukkueella. Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino päätyi tuttuun 4-2-3-1muodostelmaan, jota hän on käyttänyt jo 19 kertaa tällä kaudella, kun taas Newcastlea luotsaava Eddie Howe valitsi myös tutun taktiikan, 4-3-3muodostelman.

Tilastot ja ennakko-odotukset

Näkemystä ottelusta tarjosi myös tilastot. Chelsea hallitsi maalintekoyritykset numeroin 83, mutta pallohallinnassa Newcastle vei voiton 55 %:n osuudella. Ottelua lähdettiin odottamaan Newcastle-voittoisena, sillä ennakkokaavailuissa Chelsealle oltiin annettu vain 10 % voiton mahdollisuus. Chelsea osoitti kuitenkin jo alussa vahvan tahtonsa, voittaa ottelu, ja niin se lopulta onnistuikin.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Chelsea vs Newcastle

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 11
 2. Hallinta 45 % vs hallinta 55 %
 3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 432 vs syötöt 512
 5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 7
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 0 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle peliä lähes koko ajan. Se ei vain tällä kertaa riittänyt.

Sarjataulukon osalta toeamme seuraavaa. Ottelun myötä Newcastle on sijalla kymmenen, 40 pisteellään ja Chelsea aivan kannoilla, sijalla 11, 39 pisteellään. Ottelu päättyikin todelliseen jännitysnäytelmään kun Chelsea, vastoin odotuksia, vei voiton kotiin. Tämä ottelu jää muistiin ennen kaikkea maalijuhlien ja käänteiden otteluna, tarjoten jalkapallofaneille unohtumattoman illan.

 

Tarksita Chelsea pelin lopputulos aina suoraan meidän sivuiltamme. Lue myös raportti joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ja sen ennakko. Luettavana on myös tämän ottelun ennakko.