Valioliiga-ottelussa Chelsea vastaan Manchester United nähtiin dramaattinen taisto, joka päättyi Chelsean 43-voittoon, vaikka ottelun voittoennuste oli Manchester Unitedille. Ottelu pelattiin Stamford Bridgellä 4. päivänä huhtikuuta, ja se tarjosi katsojilleen jännittäviä hetkiä aina lisäajan viimeisille minuuteille saakka. Chelsea pelien lopputulos voi aina yllättää vaikka kuinka pitkälle peli olisi edennyt.

Ennakko-odotukset olivat ManU:n eduksi, mutta kotijoukkue Chelsea onnistui nujertamaan ManU:n, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelutallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun tärkeät hetket

Chelsean Cole Palmer oli ottelun tähti, nostaen joukkueensa voittoon tehtyään hattutempun, johon kuuluivat ottelun 19. minuutilla ja 100. minuutilla tehdyn rankkarimaalin sekä 101. minuutilla Enzo Fernándeziin tarjoamasta syötöstä tehty maali.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 4′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Conor Gallagher
 2. 19′ (R) peliminuutilla Chelsean maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Cole Palmer
 3. 34′ peliminuutilla ManU kavensi numeroiksi 2‒1, maalintekijänä Alejandro Garnacho
 4. 39′ peliminuutilla ManU tasoitti tilanteeksi 2‒2, maalintekijänä Bruno Fernandes
 5. 67′ peliminuutilla ManU maali johti tilanteeseen 2‒3, maalintekijänä Alejandro Garnacho
 6. 90+10′ (R) peliminuutilla Chelsea tasoitti numeroiksi 3‒3, maalintekijänä Cole Palmer
 7. 90+11′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon numeroin 4‒3, maalintekijänä Cole Palmer

Manchester Unitedin Alejandro Garnacho osui maalipuiden väliin kahdesti, mutta se ei riittänyt joukkueelle. Chelsean Conor Gallagher aloitti ottelun maalinteon heti 4. minuutilla ja Bruno Fernandes Diogo Dalotin syötöstä toi Manchester Unitedin takaisin peliin maalillaan 39. minuutilla.

Vaihdot ja varoitukset

Molemmat joukkueet hyödynsivät kaikki sallitut vaihdot. Chelsea teki viisi vaihtoa, joista merkittävimpiä olivat Myh’ailo Mudrykin ja Raheem Sterlingin sekä Conor Gallagherin ja Noni Madueken vaihdot.

Manchester United teki myös viisi vaihtoa, joista tärkein oli Alejandro Garnachon vaihto Mason Mountiin, joka on entinen Chelsea-pelaaja. Ottelussa annettiin kolme keltaista korttia, kaikki Chelsean pelaajille.

Tilastot ja ennusteet

Chelsea hallitsi palloa 57 % ajasta ja laukoi maalia kohti 10 kertaa verrattuna Manchester Unitedin viiteen yritykseen. Se sai kahdeksan kulmapotkua, kun taas Manchester Unitedilla oli niitä vain kolme.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Chelsea vs Manchester United

 1. Laukaukset 28 vs laukaukset 19
 2. Hallinta 57 % vs hallinta 43 %
 3. Laukaukset maalia kohti 10 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 549 vs syötöt 426
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 15
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä lähes koko ajan.

Manchester United kuitenkin ennakoitiin voittajaksi ennen ottelua, joten Chelsea voitto oli yllätys. Ottelu ei muuttanut Chelsean tappiotonta taivalta, he ovat nyt kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Chelsea-pelaaja Cole Palmer on myös tehnyt maalin kolmessa perättäisessä kotiottelussa. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Chelsea on sijalla kymmenen, 43 pisteellään ja Manchester United sijalla kuusi, 48 pisteellään.

 

Chelsea pelien lopputulos voi aina yllättää. Lue tämän ottelun ennakko ja joukkueiden edellisen kohtaamisen lopputulos ja ennakko.