Valioliiga jatkui tiiviillä taistelulla Stamford Bridgellä, kun Chelsea otti yhteen Fulhamin kanssa sunnuntaina 13. tammikuuta 2024. Chelsea nappasi niukan voiton kotikentällään loppulukemin 1‒0, minkä myötä joukkue päätti ottelupäivän kolmen ottelun voittoputkessa. Ottelun ainoa maali syntyi 49. peliminuutilla, kun Chelsea-pelaaja Cole Palmer pääsi onnistuneesti rankaisemaan rangaistuspotkusta.

Ennakko-odotukset olivat Burnleyn eduksi, mutta kotijoukkue Brentford onnistui nujertamaan Burnleyn havitellessaan voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Vaihdot ja luottotaktiikat

Pelin sisällä tapahtui useita pelaajavaihtoja. Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino teki neljä vaihtoa: Armando Broja otettiin pois kentältä ja Noni Madueke tuotiin sisään 66. minuutilla, Raheem Sterling korvattiin Ben Chilwellilla 77. minuutilla ja Cole Palmer sekä Malo Gusto vaihdettiin ottelun loppuhetkillä Carney Chukwuemekaan ja Alfie Gilchristiin.

Fulhamin päävalmentaja Marco Silva teki neljä vaihtoa, kun pelikello oli ehtinyt 64., 82. ja 83. minuutille. Nämä vaihdot koskivat pelaajia Harry Wilson, Kenny Tete, Andreas Pereira ja João Palhinha. Chelsean taktiikka noudatteli tuttuja linjoja; joukkueen yleisin muodostelma on ollut 4-2-3-1 (14 peliä), ja samalla pelitavalla mentiin myös tässä ottelussa.

Raaka peli tarjoili useita varoituksia

Ottelu oli täynnä rikkonaisuutta. Yhteensä jaettiin kuusi keltaista korttia: Chelsea-pelaajat Malo Gusto, Enzo Fernandez, Axel Disasi, Thiago Silva ja Cole Palmer sekä Fulhamin Harry Wilson näkivät keltaista.

Ottelun tilastoihin kirjattiin yhteensä 13 Chelsean ja 9 Fulhamin tekemää rikettä. Chelsean hallussa pallo oli 56 % ajasta ja joukkue pääsi yrittämään maalintekoa yhteensä 17 kertaa, joista kolme laukausta suuntautui maalia kohti. Fulhamin pelaajat tekivät yhteensä 14 laukausta, joista neljä maalia kohti.

Ottelutilastot

Chelsea jatkaa vakuuttavassa vireessä kotivoittoputkessaan. Lisäksi Chelsea on voittanut neljä viimeistä kotiotteluaan ja joukkue on viiden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa kotikentällään. Chelsea on nyt kolmen ottelun voittoputkessa, eikä joukkue ole hävinnyt kolmeen viimeiseen otteluunsa. Fulham sen sijaan on paininut ongelmien kanssa vieraissa, sillä joukkue on hävinnyt viisi viimeistä vierasotteluaan.

Ottelun mielenkiintoisiin yksityiskohtiin lukeutui se, että pelaaja Cole Palmer teki maalin 45 minuuttia kentälle pääsyn jälkeen. Lisäksi Chelsean pelaaja Marcus Bettinelli ja Fulhamin pelaaja Willian Borges da Silva kohtasivat entiset seuransa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Chelsea vs Fulham

  1. Laukaukset 17 vs laukaukset 14
  2. Hallinta 56 % vs hallinta 44 %
  3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 4
  4. Syötöt 525 vs syötöt 423
  5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 78 %
  6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 9
  7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 4 vs paitsiot 0
  10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Chelsea on sijalla kahdeksan, 31 pisteellään ja Burnley sijalla 13, 24 pisteellään.

 

Pääset lukemaan sivuiltamme kaikki tuoreet Chelsea matsien vetovihjeet. Samalla voit lukasta muiden matsien vetovihjeet.