Valioliiga–ottelu Chelsea vs Crystal Palace oli jännittävä kamppailu, joka päättyi lopulta Chelsean 21 voittoon. Ottelu pelattiin Chelsean kotikentällä, Stamford Bridgellä 27. joulukuuta 2023. Chelsean maalit tulivat Myh’ailo Mudrykin ja Noni Madueken toimesta, kun taas Crystal Palacen ainokaisen onnistui iskemään Michael Olise.

Ennakko-odotukset olivat varmasti Chelsean eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin nujertamaan Crystal Palcen, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Kaiken kaikkiaan odotukset mielenkiintoiselle pelille ovat korkealla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 13′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Myh’ailo Mudryk
 2. 45+1′ peliminuutilla Crystal Palacen maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Michael Olise
 3. 89′ (R) peliminuutilla Chelsea siirtyi jälleen johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Noni Madueke

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Tällä kertaa Chelsea veti pidemmän korren, yhden maalin erolla.

Kamppailun käänteet

Chelsean ensimmäinen maali nähtiin 13. peliminuutilla, kun Myh’ailo Mudryk onnistui Malo Guston syötöstä. Crystal Palace tasoitti ottelun 46. minuutilla Michael Olisen onnistuttua Jordan Ayewin syötöstä. Chelsea iski kuitenkin lopullisen niitin Crystal Palacen arkkuun 89. minuutilla, kun Noni Madueke onnistui rangaistuspotkusta.

Ottelun aikana jaettiin useita keltaisia kortteja. Chelseasta varoituksen saivat Moisés Caicedo ja Noni Madueke, sekä Conor Gallagher. Crystal Palacesta keltaisen kortin saivat Chris Richards ja Tyrick Mitchell. Chelsea hyödynsi ottelussa kaikki sallitut vaihdot, tuoden kentälle Thiago Silvan, Roméo Lavian, Noni Madueken ja Armando Brojan. Crystal Palace suoritti myös muutaman vaihto-operaation.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Chelsea vs Crystal Palace

 1. Laukaukset 9 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 64 % vs hallinta 36 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 644 vs syötöt 352
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 81 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 16
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 6
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä lähes koko ajan. Molempien syöttötarkkuus ja syöttöjen määrä olivat pelin aikana kuitenkin hurjia, joten yrityksestä ei maalit jääneet ainakaan kiinni.

Ottelun merkitys

Tämän ottelun voitolla Chelsea jatkoi voittoputkeaan kotikentällä. Crystal Palacen kohtalona oli jälleen katsoa vierestä, kun Chelsea juhli voittoa, sillä Chelsea on voittanut nyt 12 viimeistä ottelua Crystal Palacea vastaan. Ottelu oli merkittävä myös Conor Gallagherille, joka sai kolmannen peräkkäisen keltaisen korttinsa, sekä Noni Maduekelle, joka teki kauden ensimmäisen maalinsa.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Chelsea on sijalla kymmenen, 25 pisteellään ja Crystal Palace sijalla 15, 18 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 12.02.2024 klo 22:00 Crystal Palacen kotikentällä.

 

Sivuiltamme pääset lukemaan tuoretta tuoreemmat Chelsea otteluiden veto vinkit. Lisäksi tietenkin iso kasa muita Valioliiga kohteita.