Valioliiga-ottelussa Chelsean ja Burnleyn välillä nähtiin dramaattisia käänteitä ja tasainen lopputulos 2–2. Ottelu pelattiin Stadion Bridge:llä 30 maaliskuuta 2024. Ennakko-odotukset olivat Chelsean eduksi, ja se onnistuikin antamaan hyvän vastuksen Burnleylle, kummankin havitellessa tietenkin voittoa. Chelsea lopputulos jätti hieman toivomisen varaa.

Ottelu päättyi ennakko-odotuksista huolimatta tasan, tarjoten paljon viihdyttäviä käänteitä. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena, milloin tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun huippuhetket

Ensimmäisen maalin teki Chelsean Cole Palmer 44. peliminuutilla rangaistuspotkusta. John Cullen Burnleysta vastasi nopeasti toisen puoliajan alussa saaden syötön Josh Brownhillilta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 44′ (R) peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Cole Palmer
 2. 47′ peliminuutilla Burnley maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Josh Cullen
 3. 78′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Cole Palmer
 4. 81′ peliminuutilla Burnley tasoitti jälleen ja lopullisiksi numeroiksi saatiin 2‒2, maalintekijänä Dara O’Shea

Cole Palmer ei ollut ottelun lopputuloksesta samaa mieltä ja teki 78. minuutilla toisen maalinsa, saaden syötön Raheem Sterlingiltä. Burnleyn Dara O’Shea ei halunnut jättää viimeistä sanaa Chelsealle ja tasoitti ottelun 81. minuutilla, saaden syötön Cullenilta.

Pelaaja- ja joukkuevaihdokset

Chelsea teki kolme vaihtoa ottelun aikana, ensimmäinen 62. minuutilla kun Gallagher teki tilaa N. Maduekelle, M. Caicedo jätti kentän 73. minuutilla ja tilalle tuli R. Sterling. Lopuksi 87. minuutilla M. Gusto korvattiin A. Gilchristilla. Burnleyn vaihtoja tehtiin myös kolme, ensimmäinen 45. minuutilla, kun Amdouni teki tilaa C. Taylorille. Lisäksi 46. minuutilla J. Bruun Larsen korvattiin J. Brownhillilla ja lopuksi 70. minuutilla L. Foster ja W. Odobert korvattiin J. Rodriguezilla ja J. B. Gudmundssonilla.

Varoitukset ja rangaistukset

Burnleyn Lorenz Assignon ja Vincent Kompany saivat punaiset kortit, mikä kävi joukkueelle kalliiksi. Kompany on kuitenkin joukkueen valmentaja. Keltaisia kortteja jaettiin ottelun aikana runsaasti molemmille joukkueille.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Chelsea vs Burnley

 1. Laukaukset 33 vs laukaukset 18
 2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
 3. Laukaukset maalia kohti 13 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 618 vs syötöt 266
 5. Syöttötarkkuus 90 % vs syöttötarkkuus 76 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 7
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 1
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä lähes koko ajan.

Chelsea sai kaksi varoitusta ja Burnley neljä. Myös Chelsea epäonnistui maalintekoyrityksessä kun VAR hylkäsi Axel Disasin maalin 20. minuutin jälkeen käsipallon takia.

Sarjapelit jatkuvat

Huolimatta jännitystä tihkuvasta ottelusta, sekä Chelsea että Burnley jatkavat tappiottomilla putkillaan. Chelsea on häviämättä viidessä ottelussaan ja Burnley kolmessa. Chelsean kotisivut ja sosiaalisen median kanavat ovat saatavilla verkossa lisätietoja varten.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Chelsea on sijalla 11, 40 pisteellään ja Burnley sijalla 19, 18 pisteellään.

 

Chelsea lopputulos oli tällä kertaa tasapeli. Lue kuitenkin myös ottelun ennakko.