Valioliiga-ottelu Chelsea vs Arsenal pelattiin lauantaina 21.10.2023 klo 17:30 Suomen aikaa Stamford Bridgen stadionilla. Molemmat joukkueet näyttivät parastaan, ja lopputulosta saatiin jännittää aivan pelin viime minuuteille asti. Ottelu päättyi lopulta tasapeliin, mutta tunteiden kuohuntaa nähtiin kummassakin joukkueessa.

Voittajaa etsimässä

Taistelu alkoi Chelsean hyökkääjän C. Palmerin onnistuneella rangaistuspotkulla pelin 15. minuutilla. M. Mudrykin maali Chelsealle 48. minuutilla vei joukkueen johtoon. Mudryk sai maalin C. Gallagherin syötöstä. Arsenalin nousu alkoi 77. minuutilla, kun D. Rice onnistui maalinteossa. Loppuhetkillä Arsenalin L. Trossard tasoitti tilanteen B. Sakan syötöstä, minkä myötä ottelu päättyi tasapeliin 2‒2.

Tasapelin myötä Arsenal on nyt sarjataulukossa sijalla 2 peräti 21 pisteellään ja Chelsea on sijalla 10. Chelsealla on tällä hetkellä 12 pistettä.

Avainhetkiä ja vaihtoja

Asiantuntijoiden mukaan Chelsea pelasi viikonloppuna yhden kauden parhaista otteluistaan Valioliigassa. Chelsea pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan todella hienosti ja se siirtyikin johtoon 1‒0 jo pelin 15. minuutilla. Toinen maali syntyi heti toisen puoliajan alettua 48′ minuutin kohdalla. Sitten tapahtui jotakin. Chelsea oli suuren osan ottelusta niin sanotusti niskan päällä, mutta peli päättyi tasatulokseen 2‒2.

Arsenal iski tasoihin, kun maalivahti Robert Sanchez suorastaan lahjoitti Arsenalille maalintekopaikan. Syöttö meni suoraan Declan Ricelle, joka laukoi pallon verkkoon. Hetkeä myöhemmin, pelin 84′ minuutilla Leandro Trossard tasoitti pelin 2‒2:een.

Chelsea teki kolme vaihtoa ottelun aikana:

  1. 66. minuutilla M. Mudryk poistui kentältä ja tilalle astui N. Jackson.
  2. 84. minuutilla R. Sterling ja C. Palmer saivat väistyä N. Madueken ja R. Jamesin tieltä.

Arsenal puolestaan käytti kaikki sallitut vaihdot:

  1. O. Zinchenko vaihdettiin T. Tomiyasuun 46. minuutilla,
  2. Gabriel Jesus ja Jorginho jättivät kentän 68. minuutilla, tilalle tulivat E. Nketiah ja E. Smith Rowe.
  3. Myös G. Martinelli ja M. Odegaard vaihdettiin pelin 78. minuutilla L. Trossardiin ja K. Havertziin.

Statistiikkaa ja huomionarvoisia havaintoja

Ottelu tarjosi runsaasti vauhdikasta toimintaa: virkailijoihin kohdistuneita rikkeitä oli kaikkiaan kuusi Chelseaan ja kaksitoista Arsenalille. Pallonhallinta jakautui 43 % Chelseaan ja 57 % Arsenalille, ja maalivahtien torjunnat jakautuivat viisi Chelseaan ja kolme Arsenalille. Syöttötarkkuus oli Chelsealla 82 % ja Arsenalilla 84 %.

Huomattavaa on myös, että Chelsea on nyt kolmen ottelun tappiottomalla putkella, samoin Arsenal, joka on pysynyt tappioitta jo yhdeksän ottelun ajan. Chelsean pelaaja Marc Cucurella Saseta on nyt kolmen ottelun keltaisen kortin putkessa. Tässä ottelussa keltaisia kortteja jaettiin kummallekin joukkueelle kolme kappaletta, punaisia kortteja ei yhtään.

Ennen ottelun alkua ennustettiin Arsenalin voittoa tai tasapeliä. Vaikka ottelu päättyikin tasapeliin, molemmat joukkueet esittivät erinomaisia suorituksia ja tarjosivat yleisölle jännittävän ottelun. Katsojille tarjoutui aitiopaikka seurata ottelun kulkua ja taktiikoiden muutoksia koko 90 minuutin ajan.

 

Voit käydä lukemassa Chelsea vetovinkit täältä sivustoiltamme aina vaikka peliä edeltävänä päivänä. Valitse samalla omat vedonlyöntisivut, jotta voit keskittyä olennaiseen. Valitse Betinia ja voit keskittyä ottelun seuraamiseen.