Mitä tapahtuu kun kaksi menestynyttä lontoolaista joukkuetta kohtaavat Stamford Bridgellä lauantaina 21. lokakuuta 2023 klo 19:30 Suomen aikaa jännittävässä Englannin Valioliigan derbyssä? Tämän tasaisempia joukkueita saa hakea, sillä molemmat ovat voittaneet viimeisimmistä viidestä kohtaamisestaan muiden joukkueiden kanssa peräti kolme ottelua kumpainenkin.

Arsenalin ja Chelsean keskinäiset kohtaamiset ovat kerta toisensa jälkeen olleet jännittäviä, ja miksi tulevan lauantain ottelu tekisi tässä poikkeuksen. Viimeisistä kymmenestä Chelsean ja Arsenalin kohtaamisesta, Arsenalin voittoon ovat johtaneet melkein kaikki ottelut. Joukkueiden viimeinen kohtaaminen päättyi Arsenalin voittoon numeroin 3‒1.

Tasaako Chelsean ja Arsenalin välinen derby tilejä?

Arsenal on hallinnut näiden kaksikon kohtaamisia kerta toisensa jälkeen, mutta olisiko nyt Chelsean vuoro aloittaa tilien tasaaminen ja napata voitto Arsenalista. Kaveruksilla, jos näin voidaan sanoa, on sarjataulukossa melkoinen ero toisistaan, sillä Arsenal on tiukasti kiinni kärkikahinoissa, kun taas Chelsea roikkuu peräpäässä. Arsenal on osoittautunut viimeaikaisissa peleissään vaikeasti voitettavaksi.

Chelsean viisi viimeisintä ottelua

Viimeisen kuukauden aikana Chelsea on voittanut vastustajansa maksimissaan neljällä maalilla. On ilo huomata, kuinka monta peliä Chelsea on jättänyt vastustajansa täysin nollille.

  1. 1‒4, Burnley vs Chelsea (07.10.2023)
  2. 0‒2, Fulham vs Chelsea (02.10.2023)
  3. 1‒0, Chelsea vs Brighton (27.09.2023, Englannin liigacup)
  4. 0‒1, Chelsea vs Aston Villa (24.09.2023)
  5. 0‒0, Bournemouth vs Chelsea (17.09.2023)

Arsenalin viisi viimeisintä ottelua

Arsenal on omissa peleissään ollut lähes yhtä varma otteissaan kuin sarjataulukon kärkipäässä olevat joukkueet.

  1. 1‒0, Arsenal vs Manchester City (08.10.2023)
  2. 2‒1, Lens vs Arsenal (03.10.2023, UEFA Mestareiden liiga)
  3. 0‒4, Bournemouth vs Arsenal (30.09.2023)
  4. 0‒1, Brentford vs Arsenal (27.09.2023, Englannin liigacup)
  5. 2‒2, Arsenal vs Tottenham (24.09.2023)

Ennen lauantaina nähtävää ottelua, Arsenal hallitsee sarjataulukossa sijaa 2 peräti 20 pistellä, kun taas Chelsea on sijalla 11 yhdellätoista pisteellään.

Loukkaantumiset ja keskeytykset

Lauantain pelistä sivuun jäävien loukkaantuneista ja pelikielloista kärsivien määrät ja nimet eivät ole vielä tiedossa artikkelin kirjoitushetkellä. On kuitenkin tärkeää, että nämä tiedot otetaan huomioon, varsinkin lyödessä vetoa ottelun lopputuloksesta, koska ne voivat vaikuttaa dramaattisesti ottelun lopputulokseen.

Tilastojen ja joukkueiden tämänhetkisten kokoonpanotietojen perusteella on todennäköistä, että Arsenal ottaa voiton tai peli tulee päättymään tasapeliin. Päättyypä peli miten tahansa, lopputulos tulee muuttamaan sarjataulukkoa monia yllättävään suuntaan. Arsenalin voittaessa, se tulee siirtymään sarjataulukon kärkeen, syrjäyttäen kärkipaikkaa pitävän Tottenhamin. Jos Chelsea voittaa, saa se nostettua sijoitustaan sarjataulukossa hyvälle paikalle kärkikymmenikköön.

Kun pelataan joukkueiden välistä derbyä, kukaan ei halua hävitä. Kyse ei ole pelkästään kunniasta ja maineesta, vaan se on joukkueille itselleenkin pyhä asia. On selvää, että aiempien kohtaamisten perusteella Arsenal on vahvoilla, mutta voisiko Chelsea yllättää lauantaina? Nähtäväksi jää. Voit seurata ottelua Viaplayssa tai livestriimata ottelun Viasatin V Sport Footballin kautta. Paras joukkue voittakoon.

 

Tule ihmeessä käymään ja lukemaan sivuillemme. Löydät vaikka Chelsea pelien vedonlyöntivinkit ja vinkkejä kaikkiin Valioliiga peleihin. Samalla voit tutustua uusiin vedonlyöntisivustoihin, kuten Vegas Mobile Sports.