Tiistaina 02.04.2024 Burnley ja Wolves kohtasivat Valioliiga-ottelussa Turf Moorilla. Jännittävä ennakkoasetelma ottelun alla lupasi tiukkaa kamppailua, sillä Burnley oli pelannut neljä edellistä otteluaan ilman tappiota. Ottelu päättyi 11-tasapeliin, jonka myötä Burnleyn tappioton putki jatkui. Molemmat joukkueet toivat kentälle vahvuutensa ja antoivat yleisölle viihdyttävän ottelun. Burnley lopputulos oli jopa odotettu.

Ennakko-odotukset olivat Wolvesin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley onnistui antamaan hyvän vastuksen. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Avausmaalin viimeisteli Burnleyn Jacob Bruun Larsen ottelun 37. peliminuutilla. Maaliin antoi upean syötön Burnleyn Dara Joseph O’Shea. Tauon jälkeen tasoihin tuli Wolvesin Rayan Aït-Nouri, joka iski maalin 48. minuutilla Pablo Sarabian syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 37′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jacob Bruun Larsen
 2. 45+3′ peliminuutilla Wolvesin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Rayan Aït-Nouri

Maalintekijöiden lisäksi myös molempien joukkueiden maalivahdit osoittivat taitoaan, Burnleyn Arijanet Murić torjui yhden laukauksen ja Wolvesin José Pedro Malheiro de Sá viisi. Joukkueiden toiminta on viime peleissään ollut mairittelevaa, mutta silti avainpelaajien loistokkuus ei tuota tarpeeksi tulosta.

Vaihdot ja varoitukset

Molemmat joukkueet tekivät ottelun aikana vaihtoja. Burnley otti vaihdosta kentälle Jay Rodriguezin ja Manuel Benson, Jacob Bruun Larsenin ja Lyle Fosterin tilalle. Wolvesin valmennus reagoi ottelun tilanteeseen tuomalla kentälle Santiago Buenon, Matheus Cunhan ja Boubacar Traorén Hugo Buenon, Leon Chiwomen ja Pablo Sarabian tilalle.

Ottelussa jaettiin myös kaksi keltaista korttia: Wolvesin Nelson Semedo sai varoituksen 54. minuutilla ja João Gomes lisäajalla.

Ottelun statistiikka

Ottelussa nähtiin yhteensä 21 laukausta, joista Burnleyn pelaajat laukoivat 13 ja Wolvesin 8. Pallo oli Burnleyn hallussa 52 % ottelun ajasta. Burnley siirsi pallon omiensa haltuun 469 kertaa ja Wolves 451, ja molempien joukkueiden tarkkuusprosentti syötöissä oli 84 %.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Wolves

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 52 % vs hallinta 48 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 469 vs syötöt 451
 5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 5
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burnley peliä koko ajan.

Ennen ottelun alkua Wolves asetettiin ennakkosuosikiksi, mutta Burnleyn vahva esitys varmisti tasapelin ja pistejaon molemmille joukkueille. Vaikka Burnleyn 4-4-2-ryhmitys on ollut onnistunut aiemmissa otteluissa, Wolvesin 3-4-2-1-ryhmitys antoi tasaväkisen vastuksen. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnley on sijalla 19, 19 pisteellään ja Wolves sijalla kymmenen, 42 pisteellään.

 

Burnley lopputulos oli ehkä jopa odotettu. Lue myös tämän ottelun ennakko.