Valioliigan ottelu Burnleyn ja West Hamin välillä päättyi värikkäiden käänteiden jälkeen 1‒2 vierasjoukkueen eduksi. Ottelu, joka oli pitkään näyttänyt päättyvän tasapeliin, kärjistyi dramaattisesti viime hetkien maaleilla. Burnleyn Dara Joseph O’Shea puski ensin oman maalinsa ja lopulta Tomas Soucek ratkaisi ottelun West Hamille lisäajan viimeisillä minuuteilla.

Ennakko-odotukset olivat luonnollisesti West Hamin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley antoi hyvän vastuksen. Burnley onnistui tekemään yhden maalin, mutta West Ham veti pidemmän korren. Jäikö ottelu näkemättä? Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Kurittomuus ja maalijuhlat tulivat teemaksi ottelun toisella puoliajalla. Burnley sai maalin ottelun 49. minuutilla, jonka Jay Rodriguez upotti varmasti vastustajan verkkoon. Peli näytti menevän tasaisesti loppua kohti, mutta lopun huima taistelu muutti kaiken. O’Shea puski oman maalinsa 86. minuutilla ja Soucekin 91. minuutin osuma sinetöi vierasjoukkueen voiton.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs West Ham

  1. Laukaukset 11 vs laukaukset 11
  2. Hallinta 51 % vs hallinta 49 %
  3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 480 vs syötöt 458
  5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 75 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 7
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burley ottelua hieman paremmin kuin West Ham. Nyt puhutaan kuitenkin hyvin hienoisesta erosta tilastojen valossa.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnley on edelleen sijalla 20, neljällä pisteellään ja West Ham sijalla yhdeksän, 20 pisteellään.

Vaihdot eivät auttaneet

Burnleyn päävalmentaja V. Kompany teki kolme vaihtoa toisella puoliajalla, mutta ne eivät tuoneet toivottua tulosta. Varsinkin Amdounin ja Koleoshon poisottaminen ja Ramseyn ja Zarouryn tuominen kentälle 73. ja 81. minuutilla yritettiin tuoda lisävauhtia Burnleylle. Myös West Ham teki kaksi vaihtoa, mutta niiden merkitys lopputulokseen jää spekuloinnin varaan.

Yhteenveto ja tilastot

Ottelun aikana jaettiin useita keltaisia kortteja, West Hamille kolme ja Burnleylle yksi. Ottelu oli tilastojen valossa tasainen. Molemmissa joukkueissa oli 11 laukausta, joista Burnleyn viisi ja West Hamin kolme menivät maalia kohti. Burnley hallitsi palloa 51% ajasta ja West Ham 49%.

Burnleyn maalivahti James Harrington Trafford torjui kaksi kertaa, kun taas West Hamin Alphonse Francis Areola tarvitsi neljä torjuntaa. Ennakkoveikkauksissa West Ham oli ennakoitu voittajaksi, ja niin loppujen lopuksi kävikin. Burnleyn tappioputki jatkuu kuuden pelin mittaisena.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä ja tarjosi tapahtumia katsojille niin sanotusti koko rahan edestä. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 09.03.2024 klo 17:00 West Hamin kotikentällä.

 

Sivuiltamme saat kaikki Burnley otteluiden vetovihjeet ja samlla voit katsoa vetovihjeet kaikkiin muihin valioliiga otteluihin.