Valioliigan kierroksen jännittävin ottelu pelattiin Turf Moorilla 12. tammikuuta, kun Burnley kohtasi Lutonin. Turf Moor on jalkapallostadion Englannin Burnleyssa. Se toimii Burnley FC:n kotistadionina.

Peli päättyi lopulta tasapeliin 11, mutta riemua ja käänteitä ei puuttunut. Burnleyn Z. Amdouni vei kotijoukkueen johtoon ottelun 36. peliminuutilla, mutta Lutonin C. Morris tasoitti ottelun vanhalla kunnon stoppariajalla, vain 16 minuuttia kentälle pääsyn jälkeen. Ottelu oli tulvillaan intohimoa kentällä ja katsomossa.

Ennakko-odotukset olivat ehkä himpun verran Lutonin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley onnistui antamaan todella hyvän vastuksen Lutonille. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Kohokohdat ottelusta

Burnley lähti otteluun vahvasti, Zeki Amdounin iskiessä maalinsa ensimmäisellä puoliajalla. Luton ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan teki omat säätönsä ennen toisen puoliajan alkua. Carlton Morrisin tulo kentälle 74. minuutilla osoittautui loistavaksi vedoksi, sillä hyökkääjä tasoitti pelin ripustettuaan tulostaululle luvut 11.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 36′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Zeki Amdouni
 2. 90+2′ peliminuutilla Lutonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Carlton Morris

Burnleyn fanit odottivat jännityksellä ensimmäiseltä puoliajalta asti, pystyykö Burnley säilyttämään johtoasemansa ja tekeekö se vielä useamman maalin.

Viime hetken jännitystä

Maalihanojen sulkeutumisesta huolimatta pelin intensiteetti ei laskenut. Maalivahti James Trafford Burnleysta sai keltaisen kortin ottelun 93. minuutilla, mikä osoitti, kuinka tiukaksi väännöksi ottelu lopulta muodostui. Huolimatta 62 % pallonhallinnasta, Luton ei onnistunut luomaan ratkaisevaa maalia pelin viime hetkillä, ja pisteet jaettiin tällä kertaa.

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Tällä kertaa joukkueet olivat tasavahvoja, eikä kumpikaan päässyt loistamaan voittajan ominaisuudessa. Joukkueet jatkavat tämän ottelun myötä peräkkäisissä sarjataulukkosijoissa kohti seuraavaa ottelua.

Pelitilastoja

Burnleyn ja Lutonin välisestä ottelusta saatiin myös mielenkiintoisia tilastoja. Ottelussa lauottiin yhteensä 27 laukausta, joista 12 meni maalia kohti. Burnleylla oli ottelussa hieman enemmän laukauksia, mutta Luton hallitsi palloa selkeästi enemmän.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Luton

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 14
 2. Hallinta 38 % vs hallinta 62 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 342 vs syötöt 542
 5. Syöttötarkkuus 70 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Luton peliä lähes koko ajan. Loppulukemat näyttivät tasapeliä, mutta ottelussa riitti tapahtumia ja jännitystä alusta loppuun saakka. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnely on sijalla 19, 12 pisteellään ja Luton sijalla 18, 16 pisteellään.

 

Lue meiltä uusimmat Burnley pelien vetovihjeet. Burnley otteluiden lisäksi saat luettua myös kaikki muut Valioliiga otteluiden vetovihjeet suoraan sivuiltamme.