Tänä perjantaina järjestettävä Valioliiga-ottelu Burnleyn ja Lutonin välillä tarjoaa jännittävän taiston kahden sarjataulukon pohjalla olevan joukkueen välillä. Ottelu pelataan Turf Moorilla perjantaina 12.01.2024 klo 21:45 Suomen aikaa. Molempien joukkueiden on otettava välttämättömät pisteet, joten odotamme kiivasvauhtista ottelua.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Edellisissä kolmessa ottelussa Burnley on ottanut kaksi voittoa Lutonista, joka ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan. Viimeisin kohtaaminen oli Burnleyn voitto 21 03.10.2023.

Burnley on ollut viime otteluissa vaikeuksissa. Viimeisestä viidestä ottelusta itse asiassa ainoa voitto tuli Fulhamia vastaan 20. Hätätilanne on havaittavissa.

Burnleyn viisi viimeisintä ottelua

 1. 10, Tottenham vs Burnley
 2. 32, Aston Villa vs Burnley
 3. 02, Burnley vs Liverpool
 4. ja 02, Fulham vs Burnley
 5. 02, Burnley vs Everton

Luton on tehnyt hienoja esityksiä viimeisissä otteluissa. Voitto Sheffield Unitedilta ja Newcastlestä antaa toivoa, vaikka joulukuun kärkikamppailu Chelsea ja Manchester City kohtasivat heidät voittaen Lutonin.

Lutonin viisi viimeisintä ottelua

 1. 00, Luton vs Bolton
 2. 23, Luton vs Chelsea
 3. ja 23, Sheffield Utd vs Luton
 4. 10, Luton vs Newcastle
 5. ja 12, Luton vs Manchester City

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on jo toista viikkoa aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Burnleyn joukkueessa on useita loukkaantumisia. Hjalmar Ekdal ja Luca Koleosho jäävät ottelusta polvivammojen vuoksi, kun taas Jordan Beyer, Lyle Foster ja Charles Taylor ovat kyseenalaisia eri vammojen vuoksi. On ikävää joukkueen kannalta, kun niin moni avainpelaaja on samanaikaisesti loukkaantuneina. Vammojen vakavuus on myös sitä luokkaa, ettei niistä kaikki selviä muutaman pelin sivussa ololla.

 1. Hjalmar Ekdal (polvivamma)
 2. Luca Koleosho (polvivamma)
 3. Jordan Beyer (kyseenalainen, vamma)
 4. Lyle Foster (kyseenalainen, nilkkavamma)
 5. Charles Taylor (kyseenalainen, olkapäävamma)

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (12.01.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ottelun ennustus

Ennuste suosii Lutonia ilmeisenä voittajana tai ainakin tasapelillä. Lutonin tämän hetkinen prosenttijakauma on seuraava: voitto 25 %, tasapeli 26 %. Burnleyn voittoon uskotaan 49 %:sti. Burnley on tällä hetkellä 19. sijalla 11 pisteellä ja Luton 18. sijalla 15 pisteellä. Peli voi kuitenkin sekoittaa pakkaa, riippuen ottelun tuloksesta.

Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa kummalle tahansa joukkueelle. Älä siis missaa tätä ottelua. Mielenkiintoa tulee riittämään. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

 

Käy meillä lukemassa Burnley pelivihjeet ja samalla kaikki muut kiinnostavat Valioliigan pelivihjeet.