Päivänvaloon ponnahtava jalkapallon Valioliiga-taistelu sijoittuu Turf Moorissa tiistaille 26. joulukuuta, jolloin Burnley kohtaa Liverpoolin klo 19:30 Suomen aikaa. Ottelupäivä on perinteinen “Boxing Day” eli tapaninpäivä, jolloin pelataan useita pelejä yhden päivän aikana. Jännitystä tuo entisestään se, että viimeisimmässä kohtaamisessa Liverpool hiveli voiton, kun lopputulos lukemat kirjauttivat Burnley 0‒1 Liverpool.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset

Viimeisten kymmenen kohtaamisen perusteella Liverpool on ollut selkeästi vahvempi. Liverpool on voittanut näistä otteluista seitsemän, kun Burnleyn saldoksi on jäänyt vain yksi voitto. Kaksi ottelua on päättynyt tasapeliin. Tämän perusteella Liverpool lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Liverpool on osoittanut viime otteluissaan hyvää iskukykyä. Joukkue on voittanut kolme viimeisimmästä viidestä sarjaottelustaan. Erityisen merkittävää on, etteivät punapaidat ole hävinneet yhtään ottelua viimeisen kymmenen ottelun aikana.

Liverpoolin viisi viimeisintä ottelua

  1. 5‒1, Liverpool vs West Ham (20.12.2023, Liigacup)
  2. 0‒0, Liverpool vs Manchester United (17.12.2023)
  3. 2‒1, Union St. Gilloise vs Liverpool (14.12.2023, UEFA Eurooppa-liiga)
  4. 1‒2, Crystal Palace vs Liverpool (09.12.2023)
  5. 0‒2, Sheffield Utd vs Liverpool (06.12.2023)

Burnleyn viisi viimeisintä ottelua

  1. 0‒2, Burnley vs Everton (16.12.2023)
  2. 1‒1, Brighton vs Burnley (09.12.2023)
  3. 1‒0, Wolves vs Burnley (05.12.2023)
  4. 5‒0, Burnley vs Sheffield Utd (02.12.2023)
  5. 1‒2, Burnley vs West Ham (25.11.2023)

Burnley sen sijaan on ollut huomattavasti heikommassa vireessä. Joukkue on voittanut vain yhden viimeisestä viiden ottelustaan ja se on tällä hetkellä sarjataulukon 19. sijalla.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Joukkueiden kokoonpanot vaikuttavat oleellisesti ottelun lopputulokseen. Tiedotettaessa mahdollisista loukkaantumisista ja pelikielloista, on huomioitava että loukkaantuneiden tai pelikieltojen alla olevien pelaajien lista on vielä täydentymässä.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (23.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ottelun ennakkoasetelmat ja vedonlyöntivinkit

Ennakkosuosikki Liverpoolin voittoon tarjotaan tällä hetkellä 69 prosentin todennäköisyyden, kun taas tasapelin todennäköisyys on samainen 18 prosenttia. Burnleyn voitolle antaa data vain 13 prosentin mahdollisuuden. Kertoimien valossa Liverpoolin voitto tai tasapeli on suositeltavin veto.

Ottelun lopputulosta on vaikea veikata, mutta voitto Liverpoolille toisi heidät sarjakärkeen tasoissa pisteissä Arsenalin kanssa. Burnleyn voitto sen sijaan pitäisi heidät jumbosijalla, mutta antaisi toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Joukkueiden pelaajien terveydentilaa, pelikieltojen statusta ja ottelun säätietoja kannattaa seurata tarkasti ennen vedonlyöntiä ja ottelun alkua. Mutta kuten jalkapallossa yleensäkin, yllätyksiä voi aina tapahtua ja parhaan jännityksen tuottaa ottelun seuraaminen reaaliaikaisesti. Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa Liverpoolille. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

 

Lue meiltä tuoreet Burnley otteluiden veto vinkit ja samalla tutustu muihin Valioliigakohteisiin.