Valioliigan joulunajan otteluiden tiimellyksessä nähtiin jännittävää kamppailua, kun Burnley kohtasi vahvassa iskussa olevan Liverpoolin kotikentällään Turf Moorilla. Ottelu päättyi 2‒0 vierasjoukkueen voittoon ja Liverpool jatkaa nyt voittojaan viimeisten neljän pelin voittoputken ansiosta vahvana.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti jo Liverpoolin eduksi ennen ottelua, mutta kotijoukkue pyrki antamaan hyvän vastuksen Liverpoolille. Ottelu ei ollut Liverpoolille läpihuutojuttu, se sai tehdä töitä voittonsa eteen paljon. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Maalirikas ottelu

Liverpoolin maalijuhlat käynnisti kuudennella minuutilla Darwin Nunez, joka onnistui maalinteossa Cody Gakpon syötöstä. Peliä hallitsi Liverpool 69 prosentin pallonhallinnalla ja kymmenellä maalia kohti ammutulla laukauksella verrattuna Burnleyn yhdeksään yritykseen ja 31 prosentin pallonhallintaan. Liverpoolin toisen maalin viimeisteli 90. minuutilla Diogo Jota jatkamalla Luis Diazin syöttöä verkkoon.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 6′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Darwin Núñez
 2. 90′ peliminuutilla Liverpoolin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Diogo Jota

Ottelusta tuli kerrassaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattiin jo entuudestaan vahvaa voittoa Liverpoolille. Historia opettaa, että jokainen jalkapallo-ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

Vaihdot ja varoitukset

Kummankin joukkueen vaihtopenkki oli aktiivinen. Burnleyn vaihdot nähtiin 61., 85., ja 92. peliminuutilla ja Liverpoolin vaihdot 66., 67., ja 84. peliminuutilla. Ottelussa nähtiin myös kolme keltaista korttia. Burnleyn Sander Berge ja Dara O’Shea saivat varoitukset, samoin Liverpoolin Trent Alexander-Arnold.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Liverpool

 1. Laukaukset 9 vs laukaukset 19
 2. Hallinta 31 % vs hallinta 69 %
 3. Laukaukset maalia kohti 0 vs laukaukset maalia kohti 10
 4. Syötöt 292 vs syötöt 664
 5. Syöttötarkkuus 63 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan.

Liverpoolin voittoputki jatkuu

Tässä ottelussa mielenkiintoisinta oli se, että Liverpool katkaisi Burnleyn toiveet tuoda loppukiriä ottelun päätökseen tasoittaakseen pelin, ja piti voittoputkensa yllä. Darwin Núñezilla ja Diogo José Teixeira da Silvalla, jotka molemmat tekivät maalin, oli merkittävä rooli voitossa.

Statistiikat osoittavat, että Liverpool oli ottelussa ylivoimainen, halliten palloa 69 prosenttia ajasta ja laukoivat 19 kertaa maalia kohti. Vaikka Burnleyn pelaajat taistelivat urhoollisesti ja onnistuivat tekemään kahdeksan torjuntaa, Liverpoolin hyökkäys oli liian kovaa Burnleylle ja siksi Liverpool otti voiton mukaansa Turf Moorilta.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool jatkaa mahtavalla kärkisijalla yksi, peräti 42 pisteellään ja Burnley sijalla 19, 11 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 10.02.2024 klo 17:00 Liverpoolin kotikentällä.