Burnley pelin lopputulos: Itse ottelu, joka pelattiin Turf Moorilla 2024-04-13 klo 2:00 PM, päättyi tasapeliin 1‒1. Burnleyn J. Brownhill teki ottelun avausmaalin 74. minuutilla. Burnleyn onnea ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Brighton hyödynsi omaksi eduksi Burnleyn A. Muricin oman maalin 79. minuutilla.

Ennakko-odotukset Valioliiga pelissä olivat Brentfordin eduksi, ja kotijoukkue Brentford onnistuikin nujertamaan Sheffieldin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tasaisen jännittävä ottelu

Ottelu oli täynnä taktisia liikkeitä ja tarjosi jännittäviä hetkiä aina ottelun viimeiselle minuutille asti. Burnley teki ottelun aikana neljä pelaajavaihtoa, yrittäen parantaa ottelun kulkua ja pyrkiä voittoon.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 74′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä oman maalin tehnyt Josh Brownhill
 2. 79′ (OM) peliminuutilla Brighton kavensi, ja sen maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Arijanet Murić

Myös Brighton vaihtoi pelaajia kentällä useasti, käyttäen kaikki sallitut vaihdot. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Joshua Brownhill peluutettiin vaihdosta maalin jälkeen ja Arijanet Murić teki ensimmäisen maalinsa Valioliigassa ja kaudella.

Yhden pisteen taisto kummallekin joukkueelle

Burnley jatkaa kotiotteluiden tappiotonta putkeaan, häviämättä kolmeen viimeiseen otteluunsa. Ottelun tilastoissa korostuu Brightonin pallohallinta, joka oli ottelun lopussa 56 prosenttia Burnleyn 44 prosenttia vastaan. Lopullisissa tilastoissa ei kuitenkaan ollut suuria eroja joukkueiden välillä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Brighton

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 20
 2. Hallinta 44 % vs hallinta 56 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 8
 4. Syötöt 444 vs syötöt 559
 5. Syöttötarkkuus 80 % vs syöttötarkkuus 86 %
 6. Vapaapotkut 18 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnley on sijalla 19, 20 pisteellään ja Brighton sijalla 10, 44 pisteellään.

Molemmat joukkueet saivat kulmia, mutta Brightonin viisi kulmaa vei voiton Burnleyn neljästä. Kahden keltaisen kortin ja yhden oman maalin Brighton pystyi lopulta nappaamaan itselleen tärkeän pisteen.

Odotetunlainen tulokulma ja tulevaisuuden näkymät

Ennakkosuosikki Burnley hallitsi ottelua, mutta Brightonin tiukka puolustuspeli ja onnekas osuma veivät lopulta voiton käsistä. Ennakkoon Burnleylle povattiin 45 prosentin mahdollisuus voittoon, tasapelille 45 prosenttia ja Brightonille vain 10 prosenttia. Jälleen kerran lopputulos pääsi yllättämään.

Tämä ottelu kuitenkin näytti jälleen kerran jalkapallon arvaamattomuuden. Jokainen jalkapallo-ottelu on omanlaisensa maalipaikkoineen, tapahtumineen ja maaleineen. Kuka tahansa voi voittaa aiemmasta menestyksestään huolimatta. Molempien joukkueiden on jatkettava tasaisia esityksiäan tulevissa otteluissa, jotta sijoitukset sarjataulukossa paranevat.

 

Täältä löytyy Burnley pelin lopputulos. Lue myös ottelun ennakko.