Vaikka ennakkosuosikki oli Brentford, Burnley nousi odotuksista huolimatta voittoon Valioliiga-ottelussa, joka pelattiin Burnleyn Turf Moor -stadiolla 16.03.2024. Voittomaalit tekivät Burnleyn Jacob Bruun Larsen rangaistuspotkusta pelin 10. minuutilla ja David Datro Fofana 62. minuutilla. Brentfordin ainoan maalin teki Kris Ajer ottelun 83. minuutilla. Lopputulos oli 2-1.

Ennakko-odotukset olivat Brentfordin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley onnistui antamaan hyvän vastuksen. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa jälkikäteen milloin tahansa tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Poikkeuksellista vaihtopelaajien käyttöä

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Brentford käytti ottelun aikana kaikki sallitut vaihdot. Burnleyn vaihdot tapahtuivat ottelun 69. minuutilla, kun Jacob Bruun Larsen tuli vaihtoon ja Mohamed Zeki Amdouni tuli tilalle, sekä 88. minuutilla, kun David Datro Fofana tuli vaihtoon ja tilalle tuli Lyle Brent Foster.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 10′ (R) peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jacob Bruun Larsen
 2. 62′ peliminuutilla Burnleyn maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä David Datro Fofana
 3. 83′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Kristoffer Ajer

Pronssipelin jälkeen Mohamed Zeki Amdouni tuli vaihtoon ja tilalle tuli Joshua Brownhill.

Ottelun tilastot

Ottelu oli fyysisesti tiukka, mikä näkyi keltaisten ja punaisten korttien määrässä. Yhteensä ottelussa annettiin kuusi keltaista korttia ja yksi punainen kortti. Ottelun alkuvaiheessa Brentfordin Sergio Reguilon sai punaisen kortin.

Viimeiset minuutit olivat erityisen kiihkeitä, kun kolme pelaajaa sai keltaisen kortin alle viiden minuutin aikana. Ottelun viimeinen keltainen kortti annettiin 103. minuutilla Brentfordin Shandon Harkeem Baptistelle.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Brentford

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 61 % vs hallinta 39 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 457 vs syötöt 292
 5. Syöttötarkkuus 80 % vs syöttötarkkuus 63 %
 6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 17
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 1
 9. Paitsiot 5 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 5 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burnley peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Burnely on sijalla 19, 17 pisteellään ja Brentofrod sijalla 15, 26 pisteellään.

Burnleyn yllättävä voitto

Voitosta huolimatta Burnley joutui vetämään ottelun aikana enemmän sivutaklauksia. Sekä Burnleyn että Brentfordin pelaajat tekivät kaikkensa voittaakseen ottelun, ja se näkyi eri tilastoissa. Burnleyn kuljetukset olivat 61 % verrattuna Brentfordin 39 %.

Burnley sai aikaan kuusi maalintekoyritystä ja Brentford viisi maalintekoyritystä. Huolimatta Burnleyn yllätysvoitosta, Brentfordin vieraspelien tappioputki jatkuu nyt neljän ottelun pituisena. Saa nähdä, milloin saamme todistaa revanssia. Brentford lähtee otteluun ainakin hakemaan selkeää murskavoittoa, kostaakseen lauantaisen kohtalonsa.

 

Tutustu myös ottelun ennakkoon ja kauden edellisen kohtaamisen loppuraporttiin ja ottelun ennakkoon.