Valioliiga-ottelu Burnleyn ja Bournemouthin välillä päättyi vierailevan joukkueen 0‒2 voittoon. Ottelupäivä oli 3. maaliskuuta 2024 ja ottelu pelattiin Burnleyn kotistadionilla Turf Moorilla. Tässä jännittävässä kamppailussa ei nähty vaihtoja kummassakaan joukkueessa, mikä on sekä epätavallista että kiinnostavaa. Burnley peleihin vetovinkit löydät aina sivuiltamme. 

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Bournemouthin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley onnistui antamaan kovan vastuksen Bournemouthille, sen havitellessa selvää voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Vahva vierasvoitto

Kohtaamiseen valmistautuva Bournemouth oli otteluun lähtiessään selkeä ennakkosuosikki. Heidän 4-2-3-1-muodostelmansa oli jo vakiintunut ja sitä oli käytetty jo 25:ssa ottelussa. Burnley sen sijaan lähti otteluun neljän ottelun tappioputki niskassaan, mikä korosti entisestään Bournemouthin voittomahdollisuuksia.

Tilastojen valossa

Ottelun lopullinen maalitulos kertoo vain osan siitä, mitä stadionilla nähtiin. Burnleylla oli enemmän rakentamiaan hyökkäyksiä, mutta niistä harvat päättyivät tulokseen. Burnley lähetti pallon 20 kertaa kohti Bournemouthin maalia, mutta vain kuusi niistä osuivat maalia kohti.

Tämän lisäksi Burnley hallitsi palloa 75 % ottelun ajasta, Bournemouth taas vain 25 %. Näistä tilastoista huolimatta, Bournemouth onnistui tekemään kaksi maalia ja pitämään omansa puhtaana. Ottelussa nähtiin yhteensä kuusi keltaista korttia, joista neljä menivät Bournemouthille.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Bournemouth

  1. Laukaukset 20 vs laukaukset 10
  2. Hallinta 75 % vs hallinta 25 %
  3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 608 vs syötöt 206
  5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 56 %
  6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 13
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 4
  10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burnley peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Bournemouth on sijalla 13, 31 pisteellään ja Burnley sijalla 19, 13 pisteellään.

Pelaajatilastot ja tulevaisuudennäkymät

Burnleyn päävalmentaja Vincent Kompany sekä Bournemouthin päävalmentaja Andoni Iraola pitivät joukkueensa muuttumattomina koko ottelun ajan, ilman vaihtoja. Tämän strategian tehokkuus näkyy ottelun lopputuloksessa. Ottelun jälkeen Burnleyn tappioputki on nyt viiden ottelun mittainen ja Bournemouth jatkaa voittoisaa kulkuaan.

Seuraavat ottelut näyttävät, mihin suuntaan molempien joukkueiden kaudet tulevat etenemään ja tästä ottelusta opittuja asioita tullaan varmasti hyödyntämään tulevaisuudessa.

 

Sivuiltamme löydät Burnley peleihin vetovinkit! Tutustu myös joukkueiden edellisen kohtaamisen ennakkoon ja lopputulokseen. Lue myös tämän ottelun ennakko.