Valioliigan ottelussa Burnley vastaan Arsenal, Arsenal nappasi vakuuttavan 05 voiton lauantaina 17. helmikuuta 2024. Turf Moorin kentällä pelattu ottelu heijasti erityisesti Arsenalin hyökkäyspelaajien Bukayo Sakan, Leandro Trossardin ja Kai Havertzin terävää virettä. Matsin kiistaton tähti oli Bukayo Saka, joka alkulämmittelystä huolimatta pääsi tekemään kaksi maalia vain 47 minuuttia pelin alusta. Ottelun suurimmat erot syntyivät joukkueiden pallonhallinnassa ja maalipaikoissa, joissa Arsenal oli selvästi niskan päällä.

Ennakko-odotukset olivat jo ennen ottelua Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley yritti antaa hyvän vastuksen Arsenalille, sen havitellessa voittoa. Jäikö maalirikas ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Myös Vetovinkit Burnley peleihin löytyvät jatkossa sivuiltamme.

 

Ottelun kohokohdat

Pelin ensimmäisen maalin iski Matin Odegaard neljännellä peliminuutilla Gabriel. Martinellin tarjoilusta. Bukauyo Saka lisäsi Arsenalin johtoa rangaistuspotkusta 41. minuutilla, palaten maalinteon makuun vielä kuudella minuutilla toisen jakson alusta Odegaardin syötöstä.

Ottelun loppupuolella Leandro Trossard ja Kai Havertz viimeistelivät voittolukemat. Burnleyn riveissä Aaron Ramsey ja Lorenz Assignon saivat ottelussa varoituksen. Voiton myötä Arsenal jatkaa voittoputkessaan jo viidennen peräkkäisen voiton merkeissä. Samoin Bukayo Saka jatkaa omaa maaliputkeaan.

Peliin vaikuttaneet tekijät

Merkitsevänä tekijänä ottelussa voidaan pitää Arsenalin hallitsevaa pallonhallintaa sekä maalintekopaikkojen määrää. Burnley jäi ottelussa selvästi edellä mainituissa osa-alueissa jälkeen, mikä näkyi myös ottelun lopputuloksessa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että molemmat joukkueet käyttivät kaikki sallitut vaihdot.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Burnley vs Arsenal

  1. Laukaukset 8 vs laukaukset 16
  2. Hallinta 34 % vs hallinta 66 %
  3. Laukaukset maalia kohti 0 vs laukaukset maalia kohti 7
  4. Syötöt 316 vs syötöt 603
  5. Syöttötarkkuus 73 % vs syöttötarkkuus 86 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 8
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 5 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan. Keltaisia kortteja jaettiin yhteensä kolme kappaletta, mutta punaisia kortteja ei yhtäkään. Kuten historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

Arsenalin kurssi kohti mestaruutta

Arsenalilla on kulkenut viime otteluissa vakuuttavasti. Joukkue on pystynyt säilyttämään viime aikoina hyvän vireensä, eikä ole hävinnyt viimeiseen viiteen otteluun. Maalisaldoakin on kartutettu huimasti.

Arsenalin Bukayo Saka ja Leandro Trossard ovat olleet erityisen teräviä viimeisen neljän ottelun aikana. Otteluiden lopputulema lupaa hyvää Arsenalin mestaruusjahtia ajatellen. Nykyisen vireensä säilyttäessään joukkue näyttää olevan vahva ehdokas liigan mestariksi.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kaksi, 55 pisteellään ja Burnley sijalla 19, 13 pisteellään. Arsenal on aivan kärjen kannoilla, saa nähdä nouseeko Arsenal seuraavan ottelun myötä sarjataulukon kärkeen, ohi Liverpoolin.

 

Löydät tuoreet ja kiintoisat Vetovinkit Burnley peleihin suoraan sivuiltamme. Tule, lue ja valitse itsellesi hyvät vedonlyöntisivut.