Valioliigan ottelussa kohtasivat Brighton ja Tottenham American Express Community Stadiumilla 28.12.2023. Ottelu oli jännittävä ja täynnä yllätyksiä, ja lopputuloksena oli Brightonin voitto lukemin 4‒2. Tässä ottelussa Brighton hyödynsi kaikki sallitut vaihdot, ja tämä strategia auttoi heitä päihittämään Tottenhamin.

Ennakko-odotukset olivat Tottenhamin eduksi, mutta kotijoukkue Brighton onnistui nujertamaan Tottenhamin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Pelin ensimmäisen maalin teki Brightonin Jack Hinshelwood 11. minuutilla, syöttäjänä oli João Pedro. João Pedro lisäsi joukkueensa johdon 23. minuutilla rangaistuspotkusta. Pervis Estupinan puolestaan laukoi kolmannen maalinsa 63. minuutilla, syötön antoi James Milner. João Pedro teki toisen maalinsa myös rangaistuspotkusta 75. minuutilla. Tottenhamin maalit tekivät Alejo Veliz ottelun 81. minuutilla Son Heung-Min antaessa syötön ja Ben Davies 85. minuutilla Pedro Porron syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Brighton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jack Hinshelwood
 2. 23′ (R) peliminuutilla Brightonin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä João Pedro
 3. 63′ peliminuutilla Brighton siirtyi johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Pervis Estupiñán
 4. 75′ (R) peliminuutilla Brighton siirtyi jo huimaan johtoon 4‒0, maalintekijänä João Pedro
 5. 81′ peliminuutilla Tottenham heräsi ja niiden maali johti tilanteeseen 4‒1, maalintekijänä Alejo Véliz
 6. 85′ peliminuutilla Tottenham kavensi vielä hieman maalieroa lopulliseksi tilanteeksi 4‒2, maalintekijänä Ben Davies

Brighton teki useita onnistuneita vaihtoja ottelun aikana. Hyvin pelaava Pervis Estupinan tuotiin kentälle 46. minuutilla Igor Julion tilalle, ja hän myös onnistui maalinteossa. Carlos Baleba puolestaan korvasi Facundo Buonanotten 59. minuutilla, samoin James Milner ja Danny Welbeck korvattiin 69. minuutilla Jakub Moderilla ja Evan Fergusonilla João Pedro korvattiin ottelun lopussa, 93. minuutilla, Adam Lallanalla.

Ottelutilastot ja huippuhetket

Brighton oli ottelussa tehokkaampi maalipaikkojen hyödyntämisessä tekemällä neljä maalia yhdeksästä laukauksesta Tottenhamia vastaan, joka puolestaan sai kolme maalia 19 laukauksesta. Ilahduttavaa on, että Brighton puolestaan hallitsi virheet paremmin ottaen kolme keltaista korttia Tottenhamin kahden sijasta.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brighton vs Tottenham

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 19
 2. Hallinta 45 % vs hallinta 55 %
 3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 459 vs syötöt 537
 5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 18 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 5
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä yllättäen lähes koko ajan. Se ei kuitenkaan riittänyt, eikä ratkaissut millään tavalla peliä.

Tämä ottelu oli merkittävä myös kolmelle pelaajalle, jotka tekivät uransa ensimmäisen maalin Valioliigassa: Brightonin Jack Hinshelwood ja Tottenhamin Ben Davies ja Alejo Véliz. Lisäksi on kiinnostavaa, että kaksi pelaajaa, Pervis Estupiñán ja João Pedro, onnistuivat maalinteossa vain muutama minuutti kentälle tulonsa jälkeen. Brighton näytti voimansa ja voitti Tottenhamin, vaikka vedonlyöntikertoimet olivat heitä vastaan.

 

Sivuiltamme pääset lukemaan tuoreena kaikki Brighton otteluiden veto vinkit.