Valioliiga-ottelussa sunnuntaina 12.11.2023 pelatussa ottelussa Brighton vs Sheffield Utd, lopputulos oli 1‒1. American Express Community Stadiumilla peli loppui tasan, vaikka Brighton otti pelin hallinnan jo heti alkuvaiheessa. S. Adingranin avausmaali ottelun 6. peliminuutilla, F. Buonanotten syötöstä, piti Brightonin johdossa ennen A. Websterin omamaalia 74. minuutilla.

Ennakko-odotukset olivat Brightonin eduksi, mutta Sheffield United antoi hyvän vastuksen. Harmi, että Brightonin varma voitto meni sivu suun oman maalin vuoksi. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Peliä vahvasti hallinnut Brighton

Ottelun tilastojen valossa Brighton hallitsi peliä selkeästi. Heillä oli enemmän laukauksia maalia kohti 6‒1 ja pallohallinta 62 %‒38 %. Brighton saavutti myös enemmän kulmapotkuja, 6‒3, mutta suuremmista laukausmääristä huolimatta, Sheffield Utd onnistui pitämään pelin tasaisena.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brighton vs Sheffield Utd

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 62 % vs hallinta 38 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 615 vs syötöt 388
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 78 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 16
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 1 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä koko ajan.

Molemmat joukkueet käyttivät runsaasti vaihtoja, mutta yksi merkittävä huomio oli Brightonin M. Dahoudin saama punainen kortti 69 minuutin kohdalla. Tämä saattoi mahdollisesti tasapainottaa pelin kentällä ja antaa Sheffield Utd:lle mahdollisuuden päästä ottelun makuun.

A. Websterin ensimmäinen maali

Pelin kiinnostavin hetki oli Brightonin Adam Harry Websterin ensimmäisen kauden maali, joka tuli omamaalina. Tämä tasapainotti pelin, ja oli merkittävä tekijä ottelun lopputuloksen kannalta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 6′ peliminuutilla Brighton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Simon Adingra
 2. 74′ peliminuutilla Brentfordin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Adam Webster teki oman maalin ja Sheffield sai täten maalin

Websterin maalin lisäksi, muita merkittäviä tapahtumia olivat M. Dahoudin punainen kortti ja jännittyneet keltaisia kortteja, joita jaettiin säännöllisesti pelin kuluessa.

Lopullinen tulos ja seuraavat pelit

Lopputulos 1‒1 oli tasavertainen tulos, kun otetaan huomioon Brightonin pallon hallinta ja Sheffield Utd:n vastarinta. Brighton ei ole hävinnyt viimeisen kolmen pelin aikana, ja heidän kotietunsa on myös säilynyt, sillä viimeisestä viidestä pelistä ei ole tullut tappiota. Tämä tasaisten pelien sarja luo mielenkiintoisia odotuksia seuraaviin peleihin. Seuraavissa ottelussa miehistöt varmasti analysoivat tämän pelin ja ottavat siitä opiksi.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brentford on sijalla 14, 10 pisteellään ja Burnley sijalla 18, neljällä pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 17.02.2024 klo 17:00 Sheffieldin kotikentällä.

 

Meiltä löydät Brighton vedonlyönti vinkit ja monet muut vinkit Valioliiga peleihin. Kokeile myös uusinta arvostelemaamme vedonlyöntisivustoa Rebellion Bets josta saat heti kättelyyn vedonlyöntibonuksen.