Valioliiga-joukkueiden Brightonin ja Fulhamin välinen ottelu päättyi tasapeliin 11 The American Express Community Stadiumilla sunnuntaina 29.10.2023. Brightonin E. Ferguson avasi maalitilinsä pelin 26. minuutilla, P. Grossin antamasta syötöstä. Fulham tasoitti pelin J. Palhinhan toimesta 65. peliminuutilla, H. Wilsonin syötöstä.

Ottelu oli kaikkinensa totaalinen jännitysnäytelmä, josta ei lopulta syntynyt erikseen voittavaa joukkuetta. Tasapeli oli ansaittu kummallekin joukkueelle. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalintekijät ja vaihdot

Brighton teki kaikki sallitut vaihdot pelin aikana. A. Lallana, M. Dahoud, C. Baleba ja S. Adingra jättivät kentän 58. ja 78. minuutin välillä, ja heidän tilalleen tulivat A. Fati, B. Gilmour, F. Buonanotte ja J. Veltman.

Fulham teki samoin; H. Reed, R. Jimenez, B. De Cordova-Reid ja Willian siirrettiin penkille ja tilalle tuotiin A. Pereira, Rodrigo Muniz, H. Wilson ja T. Cairney.

Ottelun huippuhetket

Fulham keräsi ottelussa useita varoituksia. A. Robinson, Rodrigo Muniz ja H. Wilson näkivät keltaisen kortin 73., 78. ja 90. minuutilla. Brighton hallitsi suurimman osan ottelun ajasta. Heillä oli pallohallinta 71 % ajasta verrattuna Fulhamin 29 %. Brighton teki ottelun aikana yhteensä 810 siirtoa, joista 736 oli tarkkoja, ja heidän odotettu maalimäärä oli 1.32.

Ottelun kulku

Maalit syntyivät molemmilla joukkueilla varsinaisella peliajalla. Ensimmäinen maali nähtiin 26. minuutilla, kun B. Mbeumo toimitti pallon maaliin tehden avausosuman P. Grobin esityöstä. Ottelun toisen maalin iski J. Palhinha pelin 65. minuutilla H. Wilsonin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 26′ peliminuutilla Brighton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Evan Ferguson
 2. 65′ peliminuutilla Fulhamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä João Palhinha

Vaihtojen myötä kentälle päässeet pelaajat tekivät monia hyviä siirtoja ja toivat katsojille viihdettä kerrakseen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brighton vs Fulham

 1. Laukaukset 18 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 72 % vs hallinta 28 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 823 vs syötöt 331
 5. Syöttötarkkuus 90 % vs syöttötarkkuus 78 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brighton on sijalla seitsemän, 17 pisteellään ja Fulham sijalla 14, 12 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 02.03.2024.

Loppuyhteenveto

Brightonin 4-2-3-1 muodostelma on osoittautunut tehokkaaksi viimeisissä yhdeksässä pelissä. Sama koskee myös Fulhamin 4-3-3 muotoa, jota on käytetty kahdeksan ottelun ajan. Ottelun tuomarina toimi Englannin Salisbury Michael. Brightonin päävalmentajana toimi R. De Zerbi, kun Fulhamia ohjasi päävalmentaja Marco Silva. Kummankin joukkueen sosiaalisen median linkit löytyvät heidän virallisilta verkkosivuiltaan. Brighton jatkaa kotietunsa voimissaan, eikä ole hävinnyt viimeisen neljän kotiottelun aikana.

 

Tästäkin ottelusta olisit voinut lyödä vetoa Rabona vedonlyöntisivustolla.