Pelipäivä oli 24. helmikuuta 2024 ja Valioliiga-pelissä Brighton ja Everton taistelivat tasapelin merkeissä lopputuloksella 1–1. American Express Stadiumilla pelatussa ottelussa nähtiin dramaattinen loppuhetki, kun Brightonin Lewis Dunk tasoitti ottelun viimeisellä peliminuutilla. Kotijoukkue hyödynsi viime hetken painostuksensa ja loi dramatiikkaa ottelun loppuhetkille. Muista käyudä lukemassa Vetovinkit Brighton peliin ennen ottelua sivuiltamme.

Ennakko-odotukset olivat Brightonin eduksi, mutta vierasjoukkue Everton onnistui antamaan hyvän vastuksen Brightonin havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun huomionarvoiset tapahtumat

Tapahtumaa riitti koko rahan edestä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 73. minuutilla, kun Evertonin Jarrad Branthwaite vei vieraat johtoon. Kotijoukkue Brighton ei kuitenkaan luovuttanut ja tasapainoinen taistelu sai käänteen 95. minuutilla, kun Lewis Dunk, Pascal Großin esityöstä, tasoitti pelin viime hetkillä. Vaihdot Brightonilta sujuivat vaikeuksitta koko ottelun ajan. Brightonin Billy Gilmour sai punaisen kortin 81. minuutilla, joka muutti pelin kulun painopistettä hetkellisesti.

Ottelun merkitsevät hetket

Vaihdot Brightonissa tapahtuivat 60′, 61′, 73′, ja 75′ minuuteilla, käyttäen kaikki vaihdot. Evertonin vaihdot tapahtuivat varhaisemmin, 49′, 68′ ja 89′. Ottelussa jaettiin yhteensä viisi keltaista korttia ja yksi punainen kortti Brightonille. Brighton piti käytännössä ottelun hallinnan itsellään, hallitsi palloa 64% ajasta ja loi enemmän maalipaikkoja.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 73′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Jarrad Branthwaite
 2. 90+5′ peliminuutilla Brightonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Lewis Dunk

Vaihtojen myötä kentälle pääsi moni avainpelaaja pidemmäksi aikaa, mutta suurempia maalituloksia ei saavutettu. Kaikki keinot käytettiin. Maaleja jouduttiin odottamaan ottelun viimeisimmille minuuteille asti, vaikka maaleja pyrittiin saamaan aikaan pelitaktiikkaa ja pelaajia vaihtamalla useaan otteeseen.

Ottelun tilastot

Brighton hallitsi peliä suurimman osan ajasta pallohallinnalla 65 % vastaan Evertonin 35 %:sta, sekä laukoivat 23 kertaa joista 7 ohjautuivat maalille. Everton puolestaan sai aikaan 6 laukausta, joista 3 meni maalille. Tämä viittaa Brightonin vahvaan hallintaan pelistä ja joukkueen hyökkäysvoimaan. Ottelun tuomarina toimi Englannin Tony Harrington.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brighton vs Everton

 1. Laukaukset 23 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 65 % vs hallinta 35 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 638 vs syötöt 350
 5. Syöttötarkkuus 89 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 1 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 11 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brighton on sijalla seitsemän, 39 pisteellään ja Everton sijalla 17, 21 pisteellään. Nyt on hyvä fiilis lähteä kohti seuraavaa kohtaamista.

 

Käy lukemassa kiinnostavat vetovinkit Brighton peliin ennen ottelua sivuiltamme. Lue myös joukkueiden edellisen kohtaamisen ennakko ja tulos täältä.