Arsenalin vakuuttava veto voiton maulla Valioliigan ottelussa Brightonia vastaan päättyi tulokseen 30. Amerikkalaisen Express Community’n stadionin ottelu pelattiin 6. huhtikuuta 2024. Arsenal sai maalinsa Bukayo Sakan rankkarista 33. minuutilla, Kai Havertzin Jorginho-avustuksella 62 minuutilla ja lopulta Leandro Trossardin päätöksestä Havertzin avustuksella 86 minuutilla. Brighton lopputulos oli Arsenaalilta täysin odotettu.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue Brighton onnistui antamaan hyvän vastuksen koko ottelun ajan Arsenalille. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Pelin tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Vaihdot ja tilastot

Brighton suoritti kolme pelaajavaihtoa, jossa Jacub Moder, Julio Enciso ja Danny Welbeck tulivat pois kentältä ja Facundo Buonanotte, Joao Pedro ja Fati tulivat sisään. Tämän lisäksi Arsenal suoritti viisi pelaajavaihtoa ottelun aikana, Gabriel Jesus, Bukayo Saka, Oleksandr Zinchenko, Kai Havertz ja Martin Ødegaard lähtivät pois ja Leandro Trossard, Gabriel Martinelli, Takehiro Tomiyasu, Eddie Nketiah ja Fábio Vieira tulivat sisään.

Ottelussa nähtiin myös kolme varoitusta, joista yksi Brightonille ja kaksi Arsenalille. Ottelun tilastot paljastavat, että Arsenal oli ottelussa niskan päällä. Heillä oli yhteensä 19 laukausta, joista kuusi maalia kohti, kun taas Brightonilla oli yhteensä 9 laukausta, joista vain kaksi maalia kohti.

Ottelun erikoisuudet

Ottelussa oli useita mielenkiintoisia seikkoja. Arsenal käytti kaikki sallitut vaihdot, Saka ja Havertz tekivät molemmat maalin 33 minuuttia ja 27 minuuttia ottelun alun jälkeen ja Trossard teki maalin tultuaan kentälle vaihdosta. Lisäksi Welbeck ja White olivat kerran pelanneet nykyisen vastustajansa riveissä. Trossard oli myös aikoinaan pelannut Brightonin riveissä.

Tilastot ja yhteenveto

Ennen ottelua asetetut ennakoimme Arsenalin olevan ottelun voittaja ja näin myös kävi. Jännittävä ottelu ja voitto Arsenalille näytti jälleen kerran, kuinka dynaaminen ja arvaamaton jalkapallon maailma voi olla. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla yksi, 71 pisteellään ja Brighton sijalla kymmenen, 43 pisteellään.

Pallonhallinta oli lähes tasan, Brightonilla oli 55 % ja Arsenalilla 45 %. Maalivahti David Raya Martin piti jo kolmannen peräkkäisen nollapelinsä Arsenalin väreissä, ja Arsenal oli vielä häviämättä 11 otteluun.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brighton vs Arsenal

  1. Laukaukset 10 vs laukaukset 20
  2. Hallinta 55 % vs hallinta 45 %
  3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 7
  4. Syötöt 522 vs syötöt 439
  5. Syöttötarkkuus 87 % vs syöttötarkkuus 82 %
  6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 13
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 2
  10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 7

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä koko ajan.

Valmentaja Mikel Artetan johtaman Arsenalin odotettiin myös voittavan ottelun, mikä oli myös ottelun lopputulos. Roberto De Zerbilla oli enemmän päänvaivaa, kun Brightonin perusmuodostelma 4-2-3-1 ei pystynyt kääntämään ottelun voittajaa Brightonille.

 

Brighton lopputulos oli täysin odotettu, eikä mitään yllättävää päässyt tapahtumaan. Lue ottelun ennakko ja edellisen keskinäisen ottelun lopputulos ja ennakko täältä.