Tulevana sunnuntaina, 17. maaliskuuta 2024 kello 18:30 Suomen aikaa piti pelata yksi Valioliigan jännittävimmistä otteluista, kun Brightonin ja Manchester Cityn välillä piti järjestää ottelu American Express Stadiumilla. Ottelu on kuitenkin siirretty toiseen myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Brighton pelin ennakko on kuitenkin jo luettavissa.

Kun uusi ajankohta on selvillä, kaksi perinteikästä joukkuetta kohtaavat ottelussa, joka tarjoaa jalkapallon ystäville mielenkiintoisen taistelun. Man City on voittanut kahdeksan kertaa kymmenestä viimeisestä ottelusta Brightonia vastaan, ja se on ollut tappioton viimeiset 19 ottelua. Ennakkoarviot lupaavat Manchester Citylle voittoa tai tasapeliä.

Aiemmat kohtaamiset

Viimeisten kymmenen kohtaamisen aikana Brighton on onnistunut voittamaan vain kerran, kun taas Manchester City on kaapannut voiton kahdeksan kertaa. Ottelut ovat päättyneet tasapeliin vain kerran. Edellinen kohtaaminen päättyi Manchester Cityn 2‒1 voittoon 21. lokakuuta 2023.

Brightonin viimeisimmät pelit eivät ole sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue onnistui voittamaan Nottingham Forestin 1‒0, mutta sen jälkeen tappio on tullut kolme kertaa peräkkäin eri kilpailuissa.

Brightonin viisi viimeisintä ottelua

  1. 1‒0, Brighton vs Nottingham Forest (10.03.2024)
  2. 4‒0, AS Roma vs Brighton (07.03.2024, UEFA Eurooppaliiga)
  3. 3‒0, Fulham vs Brighton (02.03.2024)
  4. 1‒0, Wolves vs Brighton (28.02.2024, FA Cup)
  5. ja 1‒1, Brighton vs Everton (24.02.2024)

Manchester Cityn viimeaikaiset suoritukset ovat olleet vakuuttavampia. Viimeisimmässä ottelussa Liverpoolin kanssa päädyttiin tasapeliin, mutta sitä ennen joukkue on voittanut useita otteluita, mukaan lukien voitto Manchester Unitedista, FC Københavnista ja Lutonista.

Manchester Cityn viisi viimeisintä ottelua

  1. 1‒1, Liverpool vs Manchester City (10.03.2024)
  2. 3‒1, Manchester City vs FC København (06.03.2024, UEFA Mestarien Liiga)
  3. ja 3‒1, Manchester City vs Manchester United (03.03.2024)
  4. 2‒6, Luton vs Manchester City (27.02.2024, FA Cup)
  5. 0‒1, Bournemouth vs Manchester City (24.02.2024)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan olisi ollut tätä alun perin sunnuntaille sovittua ottelua varten vain vajaa viikko aikaa, mutta nyt joukkueet saanevat lisäaikaa valmistautua kohtaamiseensa myöhemmin ilmoitettava ajankohtana. Saa nähdä, kumpi vie voiton.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Valitettavasti joukkueet ovat kärsineet useista loukkaantumisista. Tässä ajankohtaiset tiedot loukkaantuneista ja pelikiellossa olevista pelaajista.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Vedonlyöjien kannattaa ottaa huomioon Manchester Cityn hyvä vire. Joukkue ei ole hävinnyt 19 viimeiseen otteluun. Ennusteiden mukaan vedonlyöntivinkkinä voisi sanoa kaksinkertaisen mahdollisuuden: tasapeli tai Manchester City voittaa.

Tällä hetkellä Brighton on Valioliigassa sijalla kahdeksan, 42 pisteellä ja Manchester City sijalla kolme, 46 pisteellä. Jos Brighton voittaa, se säilyttää mahdollisuuden nousta sarjataulukossa. Manchester City sen sijaan pyrkii voitolla nousemaan sarjataulukossa Liverpoolin ja Arsenalin ohi.

Sääennusteissa ei olisi ollut sunnuntaille luvassa sadetta, joten kentän olosuhteet eivät olisi todennäköisesti vaikuttaneet ottelun kulkuun. Lämpötila ottelun aikana olisi ollut noin 10 astetta celsiusasteina. Harmin paikka, että kyseinen ottelu on päätetty siirtää, sillä säänkin puolesta otteluajankohta olisi ollut suosiollinen kummallekin joukkueelle.

 

Brighton pelin ennakko jo luettavissa, vaikka ottelu siirretty.