Englannin Valioliigassa nähtiin sunnuntaina 08.10.2023 jännittävä ottelu, kun Brighton ja Liverpool kohtasivat Amerikan Express Community Stadiumilla. Ottelussa ei jännittäviltä käänteiltä vältytty, vaan lopputulosta saatiin jännittää viimeisille minuuteille saakka. Peli pelattiin klo 16:00 alkaen, Suomen aikaa.Molemmat joukkueet pelasivat hyökkäävästi ja voitonjanoisesti koko ottelun ajan, vaikka lopulta pisteet jaettiin tasan. Tulos johti Liverpoolin nousuun sarjataulukossa kolmanneksi, kun taas Brighton pitää ottelun jäljiltä hallussaan sarjataulukon kuudennetta sijaa.

Ottelun tähdet löytyivät kummastakin joukkueesta

Brightonin ensimmäisen maalin teki 20 minuutin peliajan jälkeen Simon Adingra. Liverpool tuli tasoihin Mohamed Salahin maalilla juuri ennen puoliaikaa, vain viisi minuuttia ennen taukoa. Puoliajalla molemmat joukkueet saivat hengähtää ja miettiä uudelleen pelistrategiaansa, jotta voitto saataisiin kotiin.

Toisen puoliajan alussa Mohamed Salah saattoi Liverpoolin 2‒1 johtoon rangaistuspotkusta ja ottelun lopputuloksen uskottiin olevan siinä. Liverpoolilla on nimittäin taskussaan ainoastaan yksi häviö tältä kaudelta, Brightonilla on takanaan heikompi kausi.

Lopulta Brightonin tasoituksen teki kuitenkin Brightonin kapteeni Lewis Dunk, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Dunk on juuri kuntoutunut loukkaantumisestaan, jonka vuoksi hän oli sivussa otteluista pitkään. Kisakunto on näemmä jälleen saavutettu ennalleen. Vaihdosta kentälle päässyt Lewis Dunk tuli maalin edustalla esiin ja pääsi viimeistelemään tasoituksen.

Vaihdot ja kortit

Vaihtoja tehtiin molemmissa joukkueissa useamman kerran. Brighton teki yhteensä kolme vaihtoa; Evan Ferguson korvattiin Danny Welbeckilla kun ottelua oli pelattu 60 minuuttia. Heti perään 63 minuutin kohdalla Igor Julio korvattiin Jan Paul van Heckellä ja viimeiseinä vielä João Pedro korvattiin Ansu Fatilla pelin 88. minuutilla.

Liverpoolin leirissä Harvey Elliott korvattiin Ryan Gravenberchilla heti toisen puoliajan alussa. Muutos lienee oikea, sillä Liverpool varmasti mietti puoliajalla uudelleen pelistrategiaansa, kohtalokkaan Brightonin tasoituksen jälkeen. Joël Matip ja Trent Alexander-Arnold väistivät Ibrahima Konatén ja Joe Gomezin tieltä ottelun 73. ja 80. minuutilla.

Ottelussa ei vältytty myöskään tunnekuohuilta ja korttien jaolta. Liverpool sai ottelun aikana yhteensä kaksi keltaista korttia (67′, Dominik Szoboszlai ja 86′, Joe Gomez) kun taas Brighton kärsi yhden varoituksen ottelun viime hetkellä (94′, Carlos Baleba).

Ottelun avainlukuja ja kohokohdat

Pelin statistiikkakatsaus osoitti erittäin tasaisen ottelun. Sekä Brighton että Liverpool tekivät yhteensä 14 laukausta. Maalia kohti menneissä laukauksissa Liverpool voitti 4‒3, mutta Brighton voitti kulmapotkut 8‒1. Liverpool piti palloa 54 % peliajasta ja Brighton 46 %. Molemmat joukkueet olivat tehokkaita syöttäessään; Brightonilla syöttöprosentiksi saatiin 85 ja Liverpoolilla 87.

Ottelussa koettiin mielenkiintoisimmat kohokohdat seuraavasti:

  1. 20′ – ​​MAALI!– Brighton 1‒0 Liverpool
  2. 40′ – MAALI!– Brighton 1‒1 Liverpool
  3. 45′ – MAALI!– Brighton 1‒2 Liverpool
  4. 78′ – MAALI!– Brighton 2‒2 Liverpool

https://twitter.com/FcmanuQ/status/1711009746008842731?s=20

Molempien joukkueiden odotetut maalit olivat fanien ja veikkaajien keskuudessa yli kahden, mikä kertoo hyökkäyspeliin keskittyneestä ottelusta kummankin joukkueen osalta. Tuomarina ottelussa toimi tunnettu ja arvostettu Anthony Taylor.

Tule ihmeessä lukemaan sivustoiltamme mahtavat ennakot ja lyhyet selostukset pelatuista Valioliiga otteluista. Lue vaikka Brighton vedonlyöntivinkit ja monet muut. Samalla voit valita jonkun uusista vedonlyöntisivustoistamme, kuten Vegas Mobile Sports, jotta pääset vaivattomasti pelaamaan ja nauttimaan itse pelin tuomasta jännityksestä.