Valioliigan jännittävässä ottelussa lauantaina 13. huhtikuuta 2024, Brentford kohtasi Sheffield Utd:n ja ottelu päättyi 2‒0 kotijoukkueen voittoon Gtech Community Stadiumilla. Brentfordin maalit merkittiin 64. minuutilla, kun Sheffieldin pelaajan, Oliver Luke Arblasterin oma maali vei kotijoukkueen johtoon ja voiton sinetöi myöhäinen maali ottelun 93. minuutilla, kun Ogochukwu Frank Onyeka viimeisteli maalin Kevin Schaden syötöstä. Brentford pelien lopputulokset meiltä aina tuoreina.

Ennakko-odotukset olivat Brentfordin eduksi, ja kotijoukkue Brentford onnistuikin nujertamaan Sheffieldin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Ottelussa nähtiin erityisiä hetkiä, kun Brentfordin Ogochukwu Frank Onyeka viimeisteli ensimmäisen maalinsa tällä kaudella ja samalla ensimmäisen maalinsa Valioliigassa. Vastaavasti Sheffield Utd:n Oliver Luke Arblaster teki ensimmäisen maalinsa liigassa, mutta harmillisesti omaan päähän.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 63′ (OM) peliminuutilla Brentford siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä oman maalin tehnyt Oliver Luke Arblaster
 2. 90+3′ peliminuutilla Brentfordin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Frank Onyeka

Brentfordin Mikkel Damsgaardin maali hylättiin videotuomarin päätöksellä rikkeen takia.

Joukkueiden muutokset ja rangaistukset

Tuomari Samuel Barrottin johdolla pelatussa ottelussa molemmat joukkueet tekivät täydet vaihdot. Se ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, ainakaan Sheffieldin joukkueelle.

Brentfordilta kentältä poistui

 1. Mikkel Damsgaard, Neal Maupay, Mathias Jensen, Bryan Mbeumo ja Yoane Wissa, tilalle tulivat Yegor Yarmolyuk, Keane Lewis-Potter, Frank Onyeka, Kevin Schade ja Ethan Pinnock.

Sheffield Utd puolestaan vaihtoi

 1. Yasser Larouci, Jayden Bogle ja Mason Holgate pois ja tilalle astuivat James McAtee, Cameron Archer ja Anis Ben Slimane.

Keltaisia kortteja jaettiin neljä, joista Brentfordin pelaajille kolme ja Sheffield Utd:lle yksi. Ottelussa ei jaettu punaisia kortteja.

Statistiikkaa ja loppusanat

Ottelu oli melko tasainen, Brentfordin hallitessa kuitenkin palloa 54 % ajasta. Brentford pystyi tekemään viisi maalia kohti, Sheffield Utd:n saadessa aikaan vain kaksi. Brentfordin voittoa voidaan pitää ansaittuna, kun huomioidaan joukkueen voittoputki neljästä edellisestä kotiottelusta.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brentford vs Sheffield Utd

 1. Laukaukset 9 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 54 % vs hallinta 46 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 390 vs syötöt 342
 5. Syöttötarkkuus 76 % vs syöttötarkkuus 70 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brentford peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brentford on sijalla 14, 32 pisteellään ja Sheffield Utd sijalla 20, 16 pisteellään. Tämä voitto nostaa Brentfordin entistä lähemmäksi Valioliigan kärkipäätä sarjataulukossa.

 

Brentford pelien lopputulokset pääset lukemaan aina tuoreina meiltä. Lue myös tämän ottelun ennakko.