Valioliiga-ottelu Brentfordin ja Manchester Unitedin välillä päättyi tasapeliin 11, ottelu pelattiin Gtech Community Stadiumilla 30. maaliskuuta 2024. Ottelun jälkipuheenaiheeksi nousivat myöhäiset maalit sekä Manchester Unitedin tehokas vaihtopelaaminen. Brentford lopputulos oli kuitenkin pettymys Manulle, jossa odotettiin täyttä pottia.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Manchester Unitedin eduksi, mutta kotijoukkue Brentford onnistui antamaan hyvän vastuksen ManU:lle, sen havitellessa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalien ilotulitus vajaassa viidessä minuutissa

Jännitys huipentui ottelun lopussa, kun maalit syntyivät aivan ottelun loppuhetkillä. Manchester Unitedin Mason Mount iski pallon verkkoon 96. minuutilla Casemiron tarjoilusta. Brentford ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tasasi tilanteen vain muutaman minuutin päästä. Kristoffer Ajer viimeisteli tasoitusmaalin 99. minuutilla Ivan Toneyn syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 90+6′ peliminuutilla ManU siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Mason Mount
 2. 90+9′ peliminuutilla Brentfordin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Kristoffer Ajer

Ottelu oli todellakin varsinainen trilleri, sillä yllättävää lopputulosta ei osannut odottaa kukaan tapahtuvaksi. ManU oletti olevansa lähellä voittoa, ja Brentford todellakin yllätti.

Vaihtoruletti toi tulosta

Manchester United käytti ottelussa kaikki sallitut vaihdot. Erityisen huomionarvoista oli se, että Mason Mount, joka teki joukkueensa ainoan maalin, tuli kentälle vaihdosta. Myös syöttöpiste maaliin merkkauttanut Casemiro tuotiin kentälle vaihdosta.

Brentfordin vaihtopelaaminen ei tuottanut aivan yhtä suoraa hyötyä, mutta Ajerin tasoitusmaaliin syötön antanut Toney oli kentällä ottelun loppuun saakka.

Peli tilastojen valossa

Brentford hallitsi laukauksia merkittävästi, mutta maalipaikat jakautuivat tasan (5/5). Keltaisia kortteja jaettiin useita, joista kolme meni Brentfordin pelaajille ja kaksi Manchester Unitedin pelaajille. Pallonhallintaprosentit olivat lähes fifty-fifty, mutta Manchester United piti palloa hieman enemmän (53 %).

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brentford vs Manchester United

 1. Laukaukset 31 vs laukaukset 11
 2. Hallinta 47 % vs hallinta 53 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 377 vs syötöt 450
 5. Syöttötarkkuus 69 % vs syöttötarkkuus 79 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 14 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brentford on sijalla 15, 27 pisteellään ja Manchester United sijalla kuusi, 48 pisteellään. Tämän ottelun ennakkosuosikkina pidetty Manchester United ei onnistunut nappaamaan voittoa, vaan pisteet jaettiin.

Silmäys historiaan ja kohti tulevaa

Ottelussa esiin nousi myös seikka, että Manchester Unitedin pelaaja Christian Dannemann Eriksen on aiemmin pelannut Brentfordin riveissä. Seuraavissa otteluissa molemmat joukkueet pyrkivät nappaamaan täyden pistepotin, sillä tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan.

Ennen ottelua odotuksemme olivat voitto tai tasapeli Manchester Unitedille, mutta kuten jalkapallossa usein, kaikki ei aina mene odotusten mukaan.

 

Brentford lopputulos oli pettymys Manulle. Lue ottelun alkuasetelmat ja lue myös heidän edellisen kohtaamisen loppuraportti.