Englannin Valioliiga-ottelussa, joka järjestettiin Gtech Community Stadiumilla 3. huhtikuuta 2024, Brentford ja Brighton kamppailivat mittelön, joka päättyi maalittomana 0–0. Ottelu sisälsi paljon vaihtoja, keltaisia ​​kortteja ja tiukan pallonhallinta-kamppailun. Brentford pelin lopputulos ei ollut kaikille yllätys ottelun tärkeyden johdosta.

Ennakko-odotukset olivat Brightonin eduksi, mutta kotijoukkue Brentford onnistui antamaan hyvän vastuksen Brightonille, sen havitellessa voittoa. Tällä kertaa kumpikaan ei vienyt pisteiden osalta jättipottia kotiinsa, mutta tasapisteet kävivät oikein hyvin.

Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Vaihdoillakaan ei avauksia

Ottelun vaihtoliikkeet tapahtuivat pääasiallisesti toisella puoliajalla, kun Brentford teki neljä vaihtoa ja Brighton kolme. Brentfordin vaihtoja tapahtui

 1. 64. peliminuutin kohdalla Yegor Yarmolyukin tilalle tuli Mikkel Damsgaard.
 2. 73. peliminuutin kohdalla Keane Lewis-Potter ja Yoane Wissa vaihdettiin kentältä Sergio Reguilónin ja Bryan Mbeumon toimesta.

Lopuksi 86 minuutilla Mathias Jensen vaihdettiin Frank Onyekaan.

Brightonin vaihdot tapahtuivat samoina minuutteina.

 1. 64. peliminuutin kohdalla Adam Lallana vaihdettiin pois ja tilalle tuli Julio Enciso.
 2. 74. peliminuutilla Simon Adingra ja Facundo Buonanotte vaihdettiin pois ja tilalle tulivat Danny Welbeck ja Tariq Lamptey.

Lopuksi 86 minuutilla Joël Veltman vaihdettiin pois ja tilalle tuli Jacub Moder.

Pallonhallinta ja maalipaikat Brightonille

Maalipaikoissa Brighton voitti selvästi, sillä heillä oli, yhteensä 24 laukausta, joista kuusi meni maalia kohti. Brentfordin vastaavat luvut olivat huomattavasti vaatimattomammat, viisi laukausta, joista kaksi meni maalia kohti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Brentford vs Brighton

 1. Laukaukset 5 vs laukaukset 24
 2. Hallinta 33 % vs hallinta 67 %
 3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 326 vs syötöt 662
 5. Syöttötarkkuus 76 % vs syöttötarkkuus 91 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 1 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä lähes koko ajan.

Brighton hallitsi myös pallonhallintaa 67 prosentin osuudella, verrattuna Brentfordin 33 prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan johtanut pistevoittoon, koska molempien joukkueiden maalivahdit onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brentford on sijalla 15, 28 pisteellään ja Brighton sijalla yhdeksän, 43 pisteellään.

Kurinalaisuuden rajamailla

Ottelun aikana jaettiin kaksi keltaista korttia. Brightonin Facundo Buonanotte sai kortin 53 minuutilla ja Brentfordin Vitaly Janelt joutui saman kohtalon 76 minuutin kohdalla. Tämä kertoo osaltaan ottelun tiukasti taistellusta luonteesta. Pelin aikana ei satanut, joten sääolosuhteet eivät vaikuttaneet ottelun kulkuun.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli tiukka kamppailu, jossa Brighton hallitsi peliä, mutta ei onnistunut päihittämään Brentfordin tiivistä puolustusmuuria. Brentfordin pelaaja Neal Maupay kohtasi tässä ottelussa entisen joukkueensa Brightonin, mikä lisäsi mielenkiintoa muttei johtanut tulostaulun muutoksiin. Ottelun jälkeen Brentford on nyt kolmen kotiottelun voittoputkessa. Pelaajat ja fanit jäävät odottamaan seuraavia otteluita, joissa jännitys jatkuu.

 

Brentford pelin lopputulos oli tällä kertaa tasan. Lue vielä tämän ottelun ennakko.