Vilkkaiden vaiheiden jälkeen Valioliiga-ottelu Bournemouthin ja Wolverhamptonin välillä päättyi lopulta Lontoossa vierasjoukkueen voittoon. Ottelu, joka pelattiin Vitality Stadiumilla 21. lokakuuta 2023, päättyi 1‒2 Wolverhamptonille. Bournemouthin ainokaisen maalin iski Dominic Solanke, kun taas Wolverhamptonin osumista vastasivat Matheus Cunha ja Sasa Kalajdzic. Wolverhamptonin voitto katkaisi joukkueen kolmen ottelun tappioputken, kun taas Bournemouthin neljän ottelun tappioputki sai jatkoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ja vaihdot

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali nähtiin 17. minuutilla, kun Solanke siirsi Bournemouthin johtoon Philip Billingin syötöstä. Toisen puoliajan alkuun maalinteon aloitti Cunha, joka tasoitti ottelun Pedron syötöstä. Ottelun ratkaisuhetkillä, 88. minuutilla, Kalajdzic siirsi Wolverhamptonin johtoon Hwang Hee-Chanin tarjoilusta. Bournemouth käytti ottelussa kaikki sallitut vaihdot, kun taas Wolverhampton teki vain kolme vaihtoa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 17′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Lewis Cook
 2. 47′ peliminuutilla Wolverhampton tasoitti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Matheus Cunha
 3. 88′ peliminuutilla Wolverhampton siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Sasa Kalajdzic

Punainen kortti ja varoitukset

Ottelun kiistanalaisin hetki nähtiin 54. minuutilla, kun Bournemouthin Lewis Cook sai punaisen kortin. Yhteensä ottelussa jaettiin kahdeksan keltaista korttia, joista kuusi meni Wolverhamptonille. Bournemouthin pelaajista varoitettiin Illia Zabarnyia ja Alex Scottia, Wolverhamptonista kortin saivat Cunha, Max Kilman, Hwang, Adama Traore, Pedro ja Pablo Sarabia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Wolverhampton

 1. Laukaukset 7 vs laukaukset 21
 2. Hallinta 33 % vs hallinta 67 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 303 vs syötöt 598
 5. Syöttötarkkuus 75 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 6
 8. Punaiset kortit 1 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 12

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Wolverhampton peliä lähes koko ajan. Hallintaprosentti oli huomattavasti parempi kuin vastustajalla ja syöttöjen määrä oli miltei tuplaten Bournemouthiin verrattuna.

Tilastot ja kuriositeetit

Ottelun hallinta oli selkeästi Wolverhamptonin käsissä, sillä joukkue piti palloa 66 prosenttia ottelusta. Laukauksia Wolverhamptonilla oli yhteensä 20, joista seitsemän osui maalikehikkoon. Bournemouthin neljästä laukauksesta vain yksi meni maalia kohti. Joukkueiden aloituskokoonpanojen perusteella Wolverhampton tuntuu löytäneen toimivan taktiikan, kun taas Bournemouth joutuu miettimään strategiaansa uudelleen seuraavaa ottelua varten.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Wolverhampton on sijalla 12, 11 pisteellään ja Bournemouth sijalla 19, kolmella pisteellään. Tulevat ottelut osoittavat, nouseeko Wolverhampton vielä kymmenen parhaan joukkoon ja Bournemouth kenties viidentoista parhaan joukkoon. Nyt se on lähellä jumbosijaa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 16.03.2024. Nyt saamme jännittää miten sarjataulukon osalta tulee lopulta käymään. Bournemouthin kausi ei ole ole kovinkaan mairitteleva.

 

Bournemouth vetovinkit löydät aina täältä meidän vedonlyönti.eu sivuilta. Valitse samalla myös hyvät vedonlyöntisivut kuten 888sport sivustot.