Valioliiga-ottelu Bournemouthin ja Sheffield Unitedin välillä tarjosi draamaa, viime hetken maaleja ja kiihkeitä taistoja. Ottelun lopullinen tulos oli 2‒2 Bournemouthin kotikentällä Vitality Stadiumilla. Bournemouthin maalintekijöinä kunnostautuivat Dominic Solanke ja Dango Ouattara, joka teki ensimmäisen maalinsa tällä kaudella. Sheffield Unitedin maalit puolestaan viimeistelivät Gustavo Hamer ja Jack Robinson. Bournemouth pelin lopputulos

Ennakko-odotukset olivat Bournemouthin eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin tavallaan voittamaan pelin, kun se sai niin onnistuneesti tasoitettua ottelun loppumetreillä lopputulemaksi luvut 2‒2. Sheffield Utd ei pystynyt nujertamaan Bournemouthia. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Suuret odotukset ja maalinteon vaikeus

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kumpikin joukkue loi useita maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä molemmat joukkueet olivat haasteiden edessä. Bournemouthin Solanke missasi rangaistuspotkun 14. minuutilla, mutta onnistui maalinteossa myöhemmin. Hamer toi Sheffield Unitedin tasoihin 27. minuutilla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 27′ peliminuutilla Sheffield Utd siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Gustavo Hamer
 2. 64′ peliminuutilla Sheffield Utd:n maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Jack Robinson
 3. 74′ peliminuutilla Bournemouth kavensi numeroiksi 1‒2, maalintekijänä Dango Ouattara
 4. 90+1′ peliminuutilla Bournemouth tasoitti numeroiksi 2‒2, maalintekijänä Enes Ünal

Toisella puoliajalla ottelun tempo kasvoi ja molemmilta joukkueilta nähtiin kovaa taistelua. 74. minuutilla Dango Ouattara toi Bournemouthin johtoon, mutta Sheffield United ei tästä lannistunut. Jack Robinsonin maali 64. minuutilla toi jälleen tasaluvut tulostaululle. Ottelun dramatiikka huipentui, kun Bournemouthin Enes Ünal tuli kentälle vaihtopelaajana ja viimeisteli ottelun viimeisen maalin lisäajalla.

Ammattimaiset suoritukset ja erikoiset tilanteet

Merkittävää ottelussa oli se, että molemmat joukkueet käyttivät kaikki sallitut vaihtonsa. Sekä Bournemouthin Dango Ouattara että Enes Ünal tulivat vaihdosta kentälle ja onnistuivat maalinteossa. Sheffield Unitedin maalivahti Ivo Grbić sai varoituksen 72. minuutilla. Myös Bournemouthin Dango Ouattara ja Enes Ünal tehtailivat ensimmäiset maalinsa tällä kaudella sekä Enes Ünal teki ensimmäisen maalinsa Valioliigassa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Sheffield Utd

 1. Laukaukset 32 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
 3. Laukaukset maalia kohti 12 vs laukaukset maalia kohti 9
 4. Syötöt 614 vs syötöt 278
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 58 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 5
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Bournemouth peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Bournemouth on sijalla 13, 32 pisteellään ja Sheffield Utd sijalla 19, 14 pisteellään. Taistelu liigassa pysymisestä jatkuu edelleen. Sheffield on toki useamman ottelun perusteella saanut parannettua pelitaktiikkaansa ja hiottua pelaamistaan paremmaksi. Kohti seuraavaa ottelua lähteä hyvillä mielin.

 

Bournemouth pelin lopputulos oli pelkkää draamaa. Tutustu pelin ennakkoon ja marraskuun ottelun lopputulokseen ja ennakkoon.