Ulkona oli viileä, mutta sadetta ei ollut ja tuuli oli leuto. Newcastlen kannattajille Valioliigan ottelu tuotti pettymyksen, kun kotijoukkue Bournemouth vei voiton 2‒0-tilanteella Vitality Stadiumilla perjantaina 11. marraskuuta 2023. Jalkapalloilta ei sujunut niin kuin Newcastlen kannattajille oli odottanut ‒ Bournemouth löi heidät D. Solanken maaleilla.

Ennakko-odotukset ja Bournemouth vedonlyönti vinkit olivat varmasti vahvasti vierasjoukkueen eduksi, mutta kotijoukkue Bournemouth onnistui nujertamaan Newcastlen havitellessaan voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Solanken näyttävä ilta

Jännitettävää illassa riitti kerrakseen. Solanken tähti loisti erityisen kirkkaasti, kun hän teki molemmat maalit. Ensimmäisen maalin hän teki 60. minuutilla ja toisen 73. minuutilla, joka johti lopulta Bournemouthin voittoon.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 60′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Dominic Solanke
 2. 73′ peliminuutilla Bournemouthin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä jälleen Dominic Solanke

Hajautetusta pelitavasta tunnettu Bournemouth piti ohjia käsissään ottelun aikana, vaikka tilastojen mukaan pallohallinta oli Newcastlen hyväksi 53 vs 47 prosenttia.

Mielenkiinnoton tuloksista huolimatta

Maalivahtien venyminen oli ottelun toinen merkittävä tekijä, vaikka peli olikin Bournemouthin hallussa. Bournemouthin maalivahti N. Murara Neto torjui viisi laukausta, kun taas Newcastlen N. Pope teki kahdeksan torjuntaa. Torjuntojen määrä on viimeisaikaisten pelien perusteella aika huikeaa molemmilta maalivahdeilta. Bournemouthin puolustus piti Newcastlen hyökkäykset kurissa, estäen heitä tekemästä vaarallisia maaleja.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Newcastle

 1. Laukaukset 23 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 49 % vs hallinta 51 %
 3. Laukaukset maalia kohti 10 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 443 vs syötöt 437
 5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 1
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 5 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle peliä koko ajan. Keltaisia kortteja jaettiin ottelussa yhteensä seitsemän kappaletta ja punaisia kortteja yksi ainut Newcastlen joukkueelle.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Newcastle on sijalla seitsemän, 20 pisteellään ja Bournemouth sijalla 17, yhdeksällä pisteellään. Otteluita on käyty nyt sen verran, että tulokset alkavat puhua ja näkyä puolestaan. Voittoja nappaavat otteluissa tällä hetkellä myös yllättävät joukkueet. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 17.02.2024 klo 17:00 Newcastlen kotikentällä.

Ratkaisevat hetket ottelussa

Ottelussa nähtiin myös useita mielenkiintoisia pelaajavaihtoja. Esimerkiksi Bournemouth päätti tuoda A. Smithin kentälle M. Aaronsin tilalle ja J. Kluivert vaihdettiin ulos L. Sinisterra sisään 68. minuutilla. Kokonaisuudessaan, Bournemouthin voitto oli ansaittu, huolimatta siitä, että he olivat alempana vedonlyönnissä ennen ottelun alkua. Voiton myötä Bournemouth vakiinnutti paikkansa ylempänä sarjataulukossa, kun taas Newcastle jäi haikailemaan menetettyjen pisteiden perään.

 

Bournemouth vedonlyönti vinkit ja muut Valioliiga vedonlyönti vinkit löydät meiltä.