Valioliiga-ottelu Bournemouthin ja Manchester Cityn välinen kamppailu päättyi Cityn voittoon maalein 10 Vitality Stadiumilla pelaamassaan ottelussa. Ottelun ainokainen tuli 24. peliminuutilla, kun Manchester Cityn Phil Foden iski pallon verkkoon. Vaikka Bournemouth käytti kaikki sallitut vaihdot, se ei onnistunut horjuttamaan Cityn puolustusta.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Cityn eduksi, jo ennen ottelua, mutta Bournemouth antoi hyvän vastuksen Manchester Citylle koko ottelun ajan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Samalla TV otteluun valmistautuessasi lueppa Vetovinkit Bournemouth peliin suoraan meiltä.

 

Ottelun kulku

Bournemouthin valmentaja, Andoni Iraola, teki useita vaihtoja hakiessaan tasausta, mutta ne eivät tuottaneet toivottua tulosta. Manchester Cityn puolella valmentaja Pep Guardiola teki myös vaihtoja, mutta ne oli enemmänkin taktisia siirtoja pitämään joukkueen johtoasemassa.

Ottelun ainokainen maali tehtiin seuraavasti

 1. 24′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Phil Foden

Ottelussa jaettiin useita varoituksia puolin ja toisin. Bournemouthin Lewis Cook sai keltaisen kortin 38. minuutilla ja Marcos Senesi 70. minuutilla. Manchester Cityn Bernardo Silva sai varoituksen 87. minuutilla ja Kevin De Bruyne lisäajalla. Huolimatta runsaista varoituksista, ottelu pelattiin hyvässä hengessä ja se oli reilua kilpailua loppuun asti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Manchester City

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 15
 2. Hallinta 37 % vs hallinta 63 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 351 vs syötöt 582
 5. Syöttötarkkuus 77 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä lähes koko ajan. Ottelussa ei tehty lopulta yltiömäärin syöttöjä, saatikka saatu palloa kohti maalia. Yritystä kyllä riitti. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla kaksi, 59 pisteellään ja Bournemouth sijalla 14, 28 pisteellään. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa kohtaamista.

Muita huomioita ottelusta

Vaikka Bournemouth hallitsi palloa vain 37 prosenttia ottelusta, heidän maalivahti Neto piti joukkueen mukana pelissä viidellä torjunnallaan. Manchester Cityn maalivahti Ederson piti puolestaan nollan neljällä torjunnallaan. Ottelu oli tiukka vääntö, mutta lopulta Manchester Cityn tehokkuus maalipaikoissa osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi, kun mittaamme ottelun lopullista tulosta.

Ennakko-odotukset olivat jo alkujaan Manchester Cityn eduksi, mutta kotijoukkue Bournemouth onnistui antamaan hyvän vastuksen Citylle, sen havitellessa vahvaa voittoa. Kuten historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Saa nähdä pystyykö Manchester City nousemaan vielä jatkossa Valioliigan sarjataulukon kärkeen, ohi Liverpoolin. City on tällä hetkellä pisteen päässä kärkisijalla olevasta Liverpoolista.

 

Käyppä ihmeessä aina lukemassa pelipäivänä Vetovinkit Bournemouth peliin meidän sivuiltamme. Lue myös edellisen kohtaamisen ennakko ja lopputulema.