Lauantai-illan parhaimpaan katseluaikaan, nähtiin ja koettiin aikamoinen taisto. Bournemouth ryntäsi voittoon Evertonista Valioliiga-ottelussa, joka päättyi luvuin 2–1. Bournemouthin Dominic Solanke ja Séamus Coleman sekä Evertonin Beto keikuttivat maaliverkkoja kiihkeän ottelun aikana Vitality Stadionilla maaliskuun viimeisenä päivänä. Bournemouth lopputulos oli Evertonille musertava pettymys.

Ennakko-odotukset olivat lievästi Bournemouthin eduksi, mutta se onnistui nujertamaan Evertonin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena, milloin tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Voittomaalin iski Bournemouthille Séamus Coleman ottelun ylimääräisellä ajalla. Sen lisäksi 64. minuutilla Bournemouthille maalin teki Dominic Solanke, joka oli juuri tullut vaihdosta kentälle vain minuuttia aikaisemmin. Lloyd Kelly alusti Solanken maalin. Evertonin ainoa osuma syntyi 87. minuutilla, kun Beto sai pallon verkkoon.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 64′ (R) peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Dominic Solanke
 2. 87′ peliminuutilla Evertonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Beto
 3. 90+1′ (OM) peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Séamus Coleman

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Bournemouth on sijalla 13, 38 pisteellään ja Everton sijalla 16, 25 pisteellään.

Vaihdot ja varoitukset

Molemmat joukkueet tekivät ottelun aikana useita vaihtoja. Bournemouthin valmentaja Andoni Iraola teki neljä vaihtoa: Milos Kerkez, Justin Kluivert ja Marcus Tavernier tulivat vaihtoon ja Dominic Solanke lähti kentältä juuri tehtyään maalin. Evertonin valmennus päätti puolestaan tehdä kolme vaihtoa. Kolmesta varoituksesta kaksi annettiin Evertonin pelaajille: Amadou Onana ja James Tarkowski.

Statistiikkaa ja huomioita

Ottelun aikana Bournemouth laukoi neljän kertaa maaliin ja kolme laukausta jäi maalin ulkopuolelle. Evertonin tilastoihin merkittiin puolestaan kolme maalia kohti suuntautunutta laukausta ja kolme laukausta ohi maalin. Pallohallinta oli ottelussa lähes tasan, Evertonilla oli sitä 52 % ja Bournemouthilla 48 %.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Everton

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 7
 2. Hallinta 48 % vs hallinta 52 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 352 vs syötöt 381
 5. Syöttötarkkuus 72 % vs syöttötarkkuus 73 %
 6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 9 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, olivat joukkueet yllättävän tasaisia. Kortteja jaettiin puolin ja toisin, mutta ainuttakaan punaista korttia ei ottelussa nähty. Laukaukset maalia kohti jäivät myös määriltään vaisuiksi. Pelitaktiikka oli molemmilla kuitenkin toimiva.

Ottelun mielenkiintoisena yksityiskohtana Coleman teki Evertonille kauden ensimmäisen maalinsa. Sen lisäksi Beto merkittiin maalintekijäksi ja vaihdettiin saman tien pois kentältä. Bournemouth pystyi katkaisemaan Evertonin kolmen ottelun tappioputken, ja on itse ollut nyt jo kolme ottelua peräkkäin ilman tappiota.

 

Bournemouth lopputulos oli ehkä odotettu. Lue myös ottelun ennakko.