Kotijoukkue Bournemouth otti voiton Burnleysta jännittävässä ottelussa, joka pelattiin Vitality Stadiumilla lauantaina 28.10.2023. Joukkueet kohtasivat Englannin pääsarjassa, Valioliigassa. Bournemouthin kaksi maalia riittivät voittoon, kun Burnley sai tehtyä vain yhden maalin. Ottelun päättynyt tulos oli Bournemouth 2, Burnley 1. Tallenteen ottelusta voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Ottelun kohokohdat

Jalkapallo-ottelun avausmaalin teki Burnleyn C. Taylor pelin 11. minuutilla D. O’Shean antamasta syötöstä. Bournemouth kuitenkin tasoitti pelin A. Semenyon maalilla 22. minuutilla. Bournemouthin voittomaalista vastasi pelin 76. minuutilla P. Billing, joka oli juuri tullut kentälle vain kuusi minuuttia aiemmin. Molemmat ottelussa maalanneet pelaajat, Bournemouthin Billing ja Burnleyn Taylor, tekivät kauden ensimmäiset maalinsa tällä kertaa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Charlie Taylor
 2. 22′ peliminuutilla Bournemouthin maali tasoitti pelin, johtaen joukkueet tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Antoine Semenyo
 3. 76′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi kuitenkin johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Philip Billing

Semenyo ja Billing tekivät kauden ensimmäiset maalinsa hankkien voiton joukkueelleen.

Pelin käänteet

Molemmat joukkueet suorittivat useita jälkilämmöittelyjä ottelun aikana. Bournemouthin vaihdot olivat keskittynyt loppumetreille, kun joukkue teki kaikkiaan neljä vaihtoa viimeisen 20 minuutin aikana. Myös Burnley hyödynsi kaikki sallitut vaihdot. VAR-tarkistus 89. minuutilla hylkäsi Burnleyn J. Rodriguezin maalin paitsion takia, joka olisi voinut muuttaa pelin lopputuloksia.

Tilastot kertovat

Bournemouth osoitti maalintekokykyään ottelussa. He saivat aikaiseksi 13 laukausta, joista 6 meni maalia kohden, kun Burnley sai aikaan vain 6 laukausta, joista 3 suuntautui maalia kohden. Kuitenkin Burnley piti enemmän palloa hallussa, 55 % verrattuna Bournemouthin 45 %, mutta tämä ei johtanut voittoon. Pelin jälkeen Burnley on nyt kolmen pelin tappioputkessa, joka on pettymys joukkueelle ja sen kannattajille.

Molemmat joukkueet ovat Valioliigan sarjataulukon häntäpäässä, joten periaatteessa suurelle yleisölle näissä otteluissa ei ole jännitettävää samalla tavalla kuin sarjataulukon kärkipäässä olevien joukkueiden välisissä otteluissa on. Fanit kulkevat kuitenkin näidenkin joukkueiden matkassa loppuun asti kannustaen, ja siitä kertoo myös huikeat katsojamäärät stadioneiden katsomoissa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Bournemouth vs Burnley

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 44 % vs hallinta 56 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 366 vs syötöt 470
 5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, oli ottelu tasaista peliä miltei koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Bournemouth on sijalla 17, kuudella pisteellään ja Burnley sijalla 19, neljällä pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa ensi vuoden puolella, maaliskuussa 02.03.2024.

Tässä on sinulle erittäin hyvä vedonlyöntisivusto: CampoBet on vedonlyöntisivusto, jota on helppo suositella.