Valioliigassa koettiin jännittäviä hetkiä lauantaina. Aston Villan ja Wolvesin Yhdistyneen kuningaskunnan Valioliigapeli päättyi jalkapallostadion Villa Parkissa 30.03.2024 Aston Villan juhliessa komeaa 20-voittoa Wolvesista. Tässä ottelussa ei sää haitannut pelaamista, sillä sateen määrä oli 0 mm. Tämä toi joukkueiden pelaamiseen hieman vaihtelua, sillä sateisiinkin on totuttu. Aston Villa lopputulos oli Wolvesille suuri pettymys.

Ennakko-odotukset olivat Wolvesin eduksi, mutta kotijoukkue Aston Villa onnistui nujertamaan Wolvesin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalikooste ja merkittävät tapahtumat

Ensimmäinen maali nähtiin 36. peliminuutilla: Moussa Diaby täräytti pallon verkkoon Aston Villan väriä kantavia kannattajia riemastuttaen. Toisen maalin vastasi 65. minuutilla Ezri Konsa, Moussa Diabyn tarjoilusta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 36′ peliminuutilla Aston Villa siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Moussa Diaby
 2. 65′ peliminuutilla Aston Villan maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Ezri Konsa

Konsan maali oli hänen ensimmäinen tällä kaudella. Molemmat joukkueet käyttivät ottelussa sallitut viisi vaihtoa.

Avaintilastot

Ottelun aikana Aston Villa laukoi maalia kohti 5 kertaa ja Wolves 3 kertaa. Aston Villa laukoi maalista ohi 4 kertaa ja Wolves 7 kertaa. Pallohallinta jakautui varsin tasaisesti, Aston Villan hallussa pallo oli 48 % ajasta, Wolvesilla puolestaan 52 %. Keltaista korttia heilutettiin yhteensä 7 kertaa, joista kolme Aston Villalle ja neljä Wolvesille.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Aston Villa vs Wolves

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 48 % vs hallinta 52 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 408 vs syötöt 439
 5. Syöttötarkkuus 87 % vs syöttötarkkuus 87 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 19
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 5 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Wolves peliä yli puolet peliajasta. Aston Villa ei kuitenkaan jäänyt jälkeen kovinkaan paljon. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Aston Villa on sijalla neljä, 59 pisteellään ja Wolves sijalla kymmenen, 41 pisteellään. Nähtäväksi jää, miten joukkueiden pelit etenevät kauden lähentyessä loppuaan.

Muita huomioita ottelusta

Aston Villa pystyi kumoamaan ennakkosuosikin aseman saaneen Wolvesin, mikä tuo lisäjännitettä Valioliigan loppukaudelle. Yllättäjä Aston Villa sai tärkeitä pisteitä ja jatkaa taistelua sarjasijoituksista. Wolves sen sijaan joutuu miettimään, miten päästä takaisin voittokantaan.

Aston Villan päävalmentaja Unai Emery ja Wolvesin päävalmentaja Gary O’Neil analysoivat tätä ottelua vielä useiden tulevien viikkojen ajan, jotta saisivat joukkueistaan parhaan mahdollisen suorituksen irti loppukaudeksi. Joukkueet ovat Valioliigan sarjataulukossa kumpikin kymmenen parhaan joukossa, joten mielenkiintoisia hetkiä on varmasti luvassa pelien osalta jatkossakin.

 

Aston Villa lopputulos

Lue myös ottelun ennakko jonka olimme kirjoittaneet.