Sunnuntaina 22.10.2023 nähtiin jännittävä Valioliiga ottelu Villa Parkissa, Astonissa, Birminghamissa, kun Aston Villa ja West Ham kohtasivat toisensa pitkästä aikaa. Ottelu pelattiin klo 17:30 Suomen aikaa. Ottelua pystyi seuraamaan Viaplayn kautta ja maksullisena livestriiminä V Sport Footballista. Tapahtuma oli kerrassaan unohtumaton, sillä West Ham on aiemmin hallinnut kaikkia kohtaamisia Aston Villaa kohtaan.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset

West Ham on voittanut aiemmista kymmenestä kohtaamisestaan Aston Villaa vastaan peräti kuusi ottelua ja neljä ottelua on päättynyt tasapeliin. Aston Villa ei ole onnistunut voittamaan West Hamia vielä kertaakaan. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen päättyi tiukan taiston jälkeen lukuihin 1‒1, joten Aston Villa lähti sunnuntain otteluun suurin odotuksin.

Aston Villan viisi viimeisintä ottelua

 1. 1‒1, Wolves vs Aston Villa (08.10.2023)
 2. 1‒0, Aston Villa vs Zrinjski (05.10.2023, UEFA konferenssiliiga)
 3. 6‒1, Aston Villa vs Brighton (30.09.2023)
 4. 1‒2, Aston Villa vs Everton (27.09.2023, liigacup)
 5. 0‒1, Chelsea vs Aston Villa (24.09.2023)

Kuten tilastosta huomaa, Aston Villa on näyttänyt todellista kisakuntoaan.

West Hamin viisi viimeisintä ottelua

 1. 2‒2, West Ham vsNewcastle (08.10.2023)
 2. 1‒2, SC Freiburg vs West Ham (05.10.2023, UEFA Eurooppaliiga)
 3. 2‒0, West Ham vs Sheffield Utd (30.09.2023)
 4. 0‒1, Lincoln vs West Ham (27.09.2023, liigacup)
 5. 3‒1, Liverpool vs West Ham (24.09.2023)

Myös katsojat lähtivät sunnuntain otteluun odottavin mielin. Kaikki halusivat nähdä murtuuko jää viimeinkin ja Aston Villa vie voiton West Hamista pitkän kuivan kauden jälkeen. Aston Villa on osoittanut nousevaa trendiä kolmella peräkkäisellä voitollaan muista joukkueista, huolimatta siitä, että joukkueen kokoonpano on kärsinyt vakavistakin loukkaantumisista. West Ham sitä vastoin ei ole onnistunut voittamaan viimeisiä ottelujaan yhtä varmasti, kovista ponnisteluista huolimatta.

Loukkaantumiset ja keskeytykset

Aston Villan joukkue kärsii pahoin useista loukkaantumisista. Viisi pelaajaa jätti väliin sunnuntain ottelun, erilaisten loukkaantumisten vuoksi. Tämän pelättiin vaikuttavan suuresti ottelun kulkuun, mutta onneksi pelko osoittautui turhaksi.

Poissa kokoonpanosta olivat:

 1. E. Buendia, ottelun väliin jättämisen syy.: polvivamma
 2. K. Hause, ottelun väliin jättämisen syy.: polvivamma
 3. T. Mings, ottelun väliin jättämisen syy.: polvivamma
 4. A. Moreno, ottelun väliin jättämisen syy.: loukkaantuminen
 5. J. Ramsey, ottelun väliin jättämisen syy.: loukkaantuminen

Pelitaktiikkaa jouduttiin toki muuttamaan kokoonpanon mukaan, mutta se kannatti.

Tilanne sarjataulukossa

Avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta otteluennusteet osoittivat, että Aston Villalla olisi 45 prosentin mahdollisuus voittaa. Kaikki vinkit vedonlyöjille ohjasivat myös siihen suuntaan, että nyt voisi olla Aston Villalla näytön paikka ja voitto napattaisiin taskuun.

Aston Villa on tällä hetkellä Valioliigan taulukossa viidentenä 19 pisteellä, kun taas West Ham putosi ottelun myötä yhdeksänneksi. West Hamilla on koossa 14 pistettä. Ottelun tulos muutti sijoituksia sarjataulukossa oleellisesti, kun ottaa huomioon, kuinka tasaisia joukkueet ovat olleet.

 

Tutustu sivuihimme ja löydä aina mm. Aston Villa vetovinkit ja paljon muuta Valioliigaa käsittelevää artikkelia. Valitse samalla itsellesi hyvät vetosivut kuten Librabet josta löytyy kaikki urheilu kuten Valioliiga, jääkiekko ja kaikki muut liigat ja urheilut.