Valioliigassa nähtiin jännittävä ottelu sunnuntaina 22.10.2023, kun Aston Villa päihitti West Hamin lukemin 4‒1 tunnetulla Villa Park -stadionilla Birminghamissa. Ottelun sankariksi nousi Aston Villan keskikenttäpelaaja Douglas Luiz, joka iski pallon maaliin kahdesti, muiden maalien tekijöinä toimivat hyökkääjä Oliver “Ollie” Watkins ja keskikenttäpelaaja Leon Bailey.

West Ham on voittanut aiemmista kymmenestä kohtaamisestaan Aston Villaa vastaan peräti kuusi ottelua. Neljä ottelua kymmenestä on päättynyt tasapeliin. Aston Villa ei ole onnistunut voittamaan West Hamia vielä kertaakaan joukkueiden viimeisten kymmenen kohtaamisen aikana, ja se on syönyt Aston Villa -joukkueen mieltä jo kauan. Nyt oli tilaisuus tehdä historiaa ja voittaa.

 

Pelin huippuhetket

Ottelun ensimmäiset huippuhetket koettiin vasta hieman ennen puoliaikaa, kun 32 peliminuutin jälkeen Aston Villa otti ensiaskeleita kohti voittoa, Douglas Luiz tekemällä maalilla, apunaan upean syötön tarjoillut Ollie Watkins. Toisen maalinsa Luiz teki rankkarista pelin 52. minuutilla. Oliver Watkins jatkoi vakuuttavia otteitaan myös tässä ottelussa, sillä hän on tehnyt maalin jo kolmessa perättäisessä ottelussa.

West Hamin ainoan maalin iski hyökkääjä Jarrod Bowen, jolle syötön tarjoili Edson Alvarez. Watkins laukoi pallon maaliin 74. peliminuutilla ja lopullisen niitin West Hamin arkkuun iski 89. minuutilla kentälle vaihdettu Leon Bailey. West Ham koki näin karun lopun jäädessään pelissä peräti kolmen maalin päähän Aston Villasta.

Loukkaantumiset ja keskeytykset

Aston Villan joukkue kärsii pahoin useista loukkaantumisista. Viisi pelaajaa jätti väliin sunnuntain ottelun, erilaisten loukkaantumisten vuoksi. Tämän pelättiin vaikuttavan suuresti ottelun kulkuun, mutta onneksi pelko osoittautui turhaksi. Pelitaktiikkaa jouduttiin toki muuttamaan kokoonpanon mukaan, mutta se kannatti.

Vaihdot ja varoitukset

Aston Villa teki kaksi vaihtoa pelin aikana. Bailey astui kentälle 76. minuutilla Zaniolon tilalle ja hänet palkittiin myöhemmin maalilla. 85. peliminuutilla Diaby vaihdettiin Tielemansin kanssa. West Hamin ainoan varoituksen sai Emerson 55. minuutilla.

Avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta otteluennusteet osoittivat, että Aston Villalla olisi 45 prosentin mahdollisuus voittaa. Kaikki vinkit vedonlyöjille ohjasivat myös siihen suuntaan, että nyt voisi olla Aston Villalla näytön paikka ja voitto napattaisiin taskuun.

Tilastotiivistelmä

Aston Villa hallitsi peliä pitäen palloa 59 % ajasta ja lähetti palloa kohti vastustajan maalia seitsemän kertaa. Kaiken kaikkiaan Villa laukoi maalia kohti 15 kertaa. West Ham pääsi laukomaan maalia kohti vain neljä kertaa. Aston Villan maalivahti Damián Emiliano Martínez Romero teki kolme torjuntaa. Syöttötarkkuusprosentti oli Aston Villalla 88 % ja West Hamilla 82 %.

Aston Villa on tällä hetkellä, sunnuntain ottelun myötä, Valioliigan taulukossa viidentenä 19 pisteellä, kun taas West Ham putosi ottelun myötä yhdeksänneksi. West Hamilla on koossa 14 pistettä. Ottelun tulos muutti sijoituksia sarjataulukossa oleellisesti, kun ottaa huomioon, kuinka tasaisia joukkueet ovat olleet.

 

Aston Villa vedonlyöntivinkit ovat aina luettavissa sivuillamme. Lue kaikki täältä ilmaiseksi ja valitse hyvät vedonlyöntisivut kuten Betinia josta löydät kaiken Valioliigaan ja jalkapalloon.