Valioliiga-ottelu Aston Villa vastaan Tottenham päättyi yksipuoliseen 4-0 voittoon, Tottenhamin hallittua peliä loppusummeriin asti. Jännittävä tapahtuma toi mukaansa lukuisia huippuhetkiä ja dramaattisia käännekohtia. Tässä kooste pelin kulusta ja huomioita ottelusta. Lue Aston Villa pelin lopputulos tästä artikkelista.

Ennakko-odotukset olivat toki Tottenhamin eduksi, ja Aston Villa onnistui antamaan hyvän vastuksen Tottenhamille, sen havitellessa selvää voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Tottenhamin maalijuhlat käynnistyivät 50. minuutilla, kun James Maddison viimeisteli joukkueensa ensimmäisen maalin Pape Matar Sarrin antamasta syötöstä. Sen jälkeen Brennan Johnson lisäsi johtoa vain kolme minuuttia myöhemmin, hyödyntäen Son Heung-Minin tarjoaman maalipaikan. Ottelun loppuhetkillä myös Son Heung-Min ja T. Werner maalasivat, vahvistaen Tottenhamin ylivoimaisen suorituksen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 50′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä James Maddison
 2. 53′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Brennan Johnson
 3. 90+1′ peliminuutilla Tottenham kasvatti johtoon tilanteessa 0‒3, maalintekijänä Son Heung-Min
 4. 90+4′ peliminuutilla Tottenham siirtyi jo huimaan johtoon tilanteessa 0‒4, maalintekijänä Timo Werner

Ottelussa nähtiin mielenkiintoisia maaleja, yhteensä neljä kappaletta.

Aston Villan haasteet

Ottelussa nähtiin myös varsin dramaattisia tilanteita. Aston Villa käytti kaikki sallitut vaihdot, mutta se ei riittänyt kääntämään pelin kulkua heidän eduksensa. Tärkeä käännekohta oli 65. minuutilla, kun John McGinn sai punaisen kortin. Menetetty pelaaja vei isänniltä mahdollisuuden tasoittaa ottelua, ja Tottenham käytti tilanteen hyväkseen.

Pelin yhteenveto

Tilastoista huomaa selkeästi, kumpi joukkueista hallitsi ottelua. Tottenham laukoi maalia kohti viisi kertaa, kun taas Aston Villa onnistui siinä vain kertaalleen. Lisäksi Tottenham hallitsi pallonhallintaa 69 prosentilla, mikä kertoo omalta osaltaan heidän ylivoimastaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Aston Villa vs Tottenham

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 72 % vs hallinta 28 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 564 vs syötöt 226
 5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 54 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä lähes koko ajan.

Huomionarvoista on myös, että Tottenham voitti ottelun, vaikka kertoimet olivat heitä vastaan. Peli päättyi ja Tottenham otti arvokkaat kolme pistettä mukaansa.

Mitä seuraavaksi?

Antoisa ottelu päättyi Aston Villan kannalta pettymykseen, mutta vahva Tottenham näytti, miksi se kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin edessään vielä monta ottelua, joissa pistetilannetta voidaan parantaa. Joka tapauksessa Aston Villa vs Tottenham -ottelu oli jännittävä jalkapallonäytös, joka tarjosi paljon puhuttavaa sen jälkeen.

 

Aston Villa pelin lopputulos oli romahdus tällä kertaa. Lue meiltä myös ottelun ennakko ja edellisen kohtaamisen lopputulos ja ennakko.