Sunnuntai 29. lokakuuta klo 2023 klo 16:00 Suomen aikaa pelataan Villa Parkissa mielenkiintoinen ottelu, kun Valioliigan sarjataulukon kärki- ja häntäpäässä olevat joukkueet kohtaavat toisensa.

Aston Villa ja Luton ovat tällä hetkellä täysin eritasoiset joukkueet, kun toinen joukkue menestyy yli odotusten ja toinen joukkue putoaa putoamistaan sarjataulukon hännillä. Tulevaa ottelua voi seurata Viaplayn kautta tai livestriiminä suoraan Viasatin V Sport Footballista. Mikäli haluat myös hieman jännitystä, niin aseta vetosi CampoBet vedonlyöntisivustolla.

Aiemmat kohtaamiset

Jos palaamme historiaan, viimeiset kymmenen näiden joukkueiden välistä ottelua ovat menneet tasaisesti, mutta viimeisimmällä kerralla kohdatessaan 10.08.2016, Luton voitti otteluluvuin 3‒1.

Aston Villa on näyttänyt vahvaa kuntoa kotonaan neljällä peräkkäisellä voitolla. Vaikuttavalla tappiottomalla sarjalla viidestä viimeisestä ottelustaan ​​he ovat nousseet liigassa viidenneksi.

Heillä on kasassa viidennellä sijallaan sarjataulukossa, peräti 19 pistettä. Liverpool on sijalla neljä, 20 pisteellä, kolmantena on Arsenal 21 pisteellä, toisena Manchester City niin ikään 21 pisteellä ja sarjataulukon kärkeä pitää Tottenham 23 pisteellä.

Aston Villan viisi viimeisintä ottelua

  1. 4‒1, Aston Villa vs West Ham
  2. 1‒1, Wolves vs Aston Villa
  3. 1‒0, Aston Villa vs Zrinjski (UEFA Konferenssiliiga)
  4. 6‒1, Aston Villa vs Brighton
  5. 2‒1, Everton vs Aston Villa (liigacup)

Lutonilla on ollut vaikeita aikoja. Vain parilla pisteellä viidestä viimeisestä liigaottelustaan ​​he ovat sarjataulukossa surkealla sijalla, sijalla 17.

Lutonin viisi viimeisintä ottelua

  1. 2‒2, Nottingham Forest vs Luton
  2. 0‒1, Luton vs Tottenham
  3. 1‒2, Luton vs Burnley
  4. ja 1‒2, Everton vs Luton
  5. 1‒0, Exeter City vs Luton (liigacup)

Lutonin peleissä positiivista on se, että pelien maalimäärät ovat jääneet maltillisiksi, eikä niin sanottuja murskavoittoja tai -tappioita ole koettu.

Poissaolot, loukkaantumiset ja pelikiellot

Kummankaan joukkueen loukkaantumisista tai pelikielloista ei ole tietoa, mikä viittaa siihen, että molemmat joukkueet tulevat peliin täydellä kokoonpanollaan. Toki tilanteet muuttuvat, ja tämäkin asia tulee elämään vielä ottelupäivään asti. Ajankohtaiset pelaajatiedot julkaistaan vähintään tuntia ennen ottelun alkua.

Pelivinkkejä

Ennustusten ja tilastojen valossa voidaan vahvasti olettaa, että Aston Villa tulee tämä tulevan ottelun voittamaan, varmalla pelaamisellaan. Aston Villan vahva kotikenttäpeli ja Lutonin heikot ponnistelut viimeisissä otteluissaan korostavat tätä huomiota. Voit lyödä ottelusta vetoa vaikka Rabona  vedonlyöntisivustolla.

Kun Aston Villa on viidentenä ja Luton melkein häntäpäässä sarjataulukossa, molemmilla joukkueilla on paljon menetettävää ja voitettavaa. Kotijoukkueen voitto vahvistaisi heidän asemaansa sarjan kärkikastissa, kun taas häviö laskisi Aston Villan sijoitusta ainakin pykälällä. Jos Luton voittaa, tulee sen taso nousemaan sarjataulukossa ja itsevarmuus palautettua.

Sääolosuhteet pelipäivänä

Tarkkoja säätietoja ei ole saatavilla Aston Villa vs Luton peliin, emmekä halua spekuloida, kuinka sääolosuhteet voivat vaikuttaa peliin. Yleistä kuitenkin on, että hyvä ja leuto sää mahdollistaa nopean pelaamisen ja hyvän taktikoinnin.

Katso sinäkin ottelu ja jännitä kanssamme. Seuraava ottelu näiden kahden joukkueen välillä tullaan ottelemaan vasta ensi keväänä, 02.03.2023.