Maalirikas ottelu nähtiin todellakin tänään, tehden vallitsevan kauden maalihistoriaa. Aston Villa ja Brentford jättivät molemmin puolin maaliverkot kuumiksi lauantaina 6. huhtikuuta vuonna 2024. Kiihkeän Valioliiga-ottelun lopputuloksena kirjattiin lukemat 33. Ottelua seurasi suuri joukko innokkaita jalkapallofaneja Villa Parkin stadionilla. Aston Villa ottelun lopputulos ei ollut täysin odotettu ja oli pettymys kotijoukkueelle.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Aston Villan eduksi, mutta Brentford onnistui antamaan upean vastuksen Aston Villalle, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Odotettua enemmän maaleja

Ottelu tarjosi runsaasti jännitystä heti alusta alkaen. Ensimmäisen maalinsa Aston Villa sai 39. minuutilla Ollie Watkinsin toimesta, John McGinnin tekemän syötön perusteella. Kakkosmaalinsa Villa viimeisteli heti toisen puoliajan alussa, kun Morgan Rogers sai pallon verkkoon Youri Tielemansin syötöstä.

Brentford puolestaan vastasi kolmella osumallaan toisella puoliajalla. Mathias Jørgensen eli Zanka tasoitti pelin 59. minuutilla Mikkel Damsgaardin syötöstä. Bryan Mbeumo vei Brentfordin johtoon Sergio Reguilónin syötöstä pelikellon näyttäessä 61. minuuttia ja sama mies syötti vielä Youne Wissan osuman 68. minuutilla. Ottelun loppulukemat sinetöi Aston Villan Ollie Watkins itse 80. peliminuutilla.

Vaihdot ja varoitukset ovat osa peliä

Ottelun edetessä molemmat joukkueet käyttivät vaihtojaan. Aston Villa teki neljä vaihtoa ja Brentford jopa viisi, mikä kertoo ottelun kovasta intensiteetistä. Myös varoitukset olivat tässä kamppailussa osa peliä, Aston Villan pelaajat Diego Carlos ja Douglas Luiz näkivät keltaiset kortit ottelun loppuhetkillä, samoin kuin Brentfordin Mikkel Damsgaard ja Youne Wissa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Aston Villa vs Brentford

  1. Laukaukset 11 vs laukaukset 8
  2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
  3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 556 vs syötöt 246
  5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 68 %
  6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 11
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 0 vs paitsiot 4
  10. Kulmapotkut11 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Aston Villa peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Aston Villa on sijalla neljä, 60 pisteellään ja Brentford sijalla 16, 29 pisteellään.

Odotukset vs todellisuus

Ottelu oli monella tapaa yllättävä. Ennen peliä odotettiin Aston Villan voittoa tai tasapeliä, mutta Brentford onnistui pistämään kampoihin yllättävän hyvin. Brentfordin pelaajat Wissa ja Mbeumo viimeistelivät maalit vain muutaman minuutin kuluessa kentälle saapumisestaan. Myös Aston Villan Rogers sai pallon verkkoon vain 23 minuuttia peliin tulonsa jälkeen.

Maalirikkaan ottelun lopputulokseksi muodostui 33. Vaikka Aston Villa hallitsi palloa 69 prosentin ajasta, Brentford onnistui hyödyntämään harvemmat maalipaikkansa tehokkaasti. Ottelun lopputulos on muistutus siitä, että jalkapallossa mikä tahansa on mahdollista. Jalkapallo on ennalta-arvaamatonta, ja juuri se tekee siitä niin jännittävän.

 

Aston Villa ottelun lopputulos ei ollut toivottu. Lue myös ottelun ennakko.