Valioliigan ottelussa Arsenal kohtasi Wolvesin Emirates-stadionilla lauantaina 2. joulukuuta 2023 kello 15.00. Ottelun tulos oli 2‒1 Arsenalin hyväksi. Pelin ensimmäisen maalin teki B. Saka, jonka T. Tomiyasu syötti verkkoon ottelun 6. minuutilla. Pelin 13. minuutilla O. Zinchenko tarjoili maalisyötön M. Odegaardille, joka vahvisti kotijoukkueen johdon. Vasta 86. minuutilla M. Cunha onnistui löytämään aukon Arsenalin puolustuksesta N. Semedon syötöstä ja kavensi tilanteeksi 2‒1.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, mutta Wolves onnistui odotetusti antamaan kuitenkin hyvän vastuksen Arsenalille. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Arsenal teki viisi vaihtoa ottelun aikana. Gabriel Jesus, G. Martinelli, T. Tomiyasu ja B. Saka ja M. Odegaard tulivat vaihtopenkille ja tilalle pääsivät E. Nketiah, K. Havertz, B. White ja J. Kiwior sekä Jorginho.

Lopussa myös Wolves teki useita vaihtoja. Joukkueen maalivahti J. Sa korvattiin D. Bentleylla jo ottelun 23. minuutilla. Lisäksi kentältä tulivat H. Bueno, J. Bellegarde ja T. Doyle, joille tilaa tekivät M. Doherty, P. Sarabia ja S. Kalajdzic.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 6′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Bukayo Saka
 2. 13′ peliminuutilla Arsenalin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Martin Odegaard
 3. 86′ peliminuutilla Wlves kavensi yhdellä maalilla, mutta tämä ei johtanut enää sen kummemmin lähemmäs tasapeliä tai voittoa. Valitettavasti. Maalintekijänä toimi Matheus Cunha

Keltainen kortti jaettiin kerran molemmille joukkueille, eikä punaisia kortteja annettu. Keltaisen kortin ottelussa saivat Arsenalin W. Saliba sekä Wolvesin Hwang Hee-Chan ja M. Cunha.

Ottelun tilastot

Tilastot puhukoon puolestaan. Ottelun aikana Arsenal laukoi maalia kohti 6 kertaa ja Wolves 3. Total laukauksia oli 19 kertaa Arsenalin osalta ja 6 kertaa Wolvesin. Palloa hallitsi Arsenal 57 % ajasta, Wolvesin osuus jäi 43 %:iin. Arsenalin maalivahti tekikin ottelussa kaksi torjuntaa, kun taas Wolvesin maalivahdin torjuntoja kirjattiin neljä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Wolves

 1. Laukaukset 19 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 57 % vs hallinta 43 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 617 vs syötöt 478
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 79 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 0

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan.

Päätelmät ja ennusteet

Arsenal on nyt voittanut kolme peliä putkeen, myös kolme viimeistä kotiotteluaan ja viisi viimeistä ottelua Wolvesia vastaan. Wolves jatkaa kolmen ottelun tappioputkessa. Ennen ottelua arvioimme ottelun päättyvän Arsenalin voittoon tai tasapeliin. Näyttäisi siltä, että ennusteemme olivat paikkaansa pitävät. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun. Onnittelut Arsenalille ansaitusta voitosta.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa ensi keväänä 20.04.2024 klo 17:00 Wolvesin kotikentällä.

 

Täältä sivuiltamme löydät Arsenal otteluiden vetovihjeet ja tietenkin vedonlyönti vihjeet muihin Valioliiga otteluihin.