Tulevana torstaina, 28.12.2023, klo 22.15 Suomen aikaa, jalkapallon seuraajia hemmotellaan jännittävällä Valioliiga-ottelulla Emirates Stadiumilla. Kentällä kohtaavat Arsenal ja West Ham, jotka ovat osoittaneet vakuuttavaa peliä tällä kaudella. Arsenal on sarjataulukon kärjessä 40 pisteellä ja West Ham seuraa kuudentena 30 pisteellä.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kymmenen viime kohtaamista on päätynyt Arsenalin eduksi kuudesti, kun taas West Ham on vienyt voiton kahdesti. Kaksi ottelua on päättynyt tasatulokseen. Viimeisin kohtaaminen päättyi West Hamin 3‒1 voittoon marraskuun alussa. Kumpi joukkue ottaa revanssin tällä kertaa?

Arsenal on näyttänyt vahvaa suoritusta viime otteluissaan. Heidän viisi viimeistä otteluaan sisältävät kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion.

Arsenalin viisi viimeisintä ottelua

  1. 1‒1, Liverpool vs Arsenal (23.12.2023)
  2. 2‒0, Arsenal vs Brighton (17.12.2023)
  3. 1‒1, PSV Eindhoven vs Arsenal (12.12.2023, UEFA Mestareiden liiga)
  4. ja 1‒0, Aston Villa vs Arsenal (09.12.2023)
  5. 3‒4, Luton vs Arsenal (05.12.2023)

West Ham on ollut myös hyvässä vireessä. Viimeisistä viidestä ottelustaan West Ham on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi.

West Hamin viisi viimeisintä ottelua

  1. 2‒0, West Ham vs Manchester United (23.12.2023)
  2. 5‒1, Liverpool vs West Ham (20.12.2023, Liigacup)
  3. 3‒0, West Ham vs Wolves (17.12.2023)
  4. 2‒0, West Ham vs SC Freiburg (14.12.2023, UEFA Eurooppaliiga)
  5. 5‒0, Fulham vs West Ham (10.12.2023)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain muutama päivä aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellossa olevat pelaajat

Joukkueiden kokoonpanoihin vaikuttavat myös loukkaantumiset ja pelikiellot. Tämän hetkisen tiedon mukaan molemmat joukkueet pääsevät otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, mutta tilanne voi muuttua päivä päivältä. Yllättävät poissaolot voivat tuoda lisäjännitystä otteluun.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (25.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Otteluanalyysi ja vedonlyöntivinkit

Arsenalin vahva kotipelisuoritus tällä kaudella tekee heistä suosikin ottelussa. Heillä on viiden kotipelin voittoputki ja lisäksi he ovat säilyttäneet tappiottoman kotisaldon yhdeksän ottelun ajan. Kuitenkin tasapelin mahdollisuus on lähes yhtä suuri, joten tuplavoiton (voitto tai tasapeli) pelaaminen Arsenalille voi olla hyvä veto.

Ennustusten mukaan ottelun lopputulokseksi voisi tulla hyvinkin 2‒1 Arsenalin eduksi. Vaikka West Ham sijoittuu tällä hetkellä kuudenneksi, he ovat osoittaneet pystyvänsä haastamaan kärkijoukkueita, kuten heidän viimeisimmästä kohtaamisesta Arsenalia vastaan nähtiin.

Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa Arsenalille. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

 

Pääset lukemaan sivuiltamme Arsenal otteluiden veto vihjeet ja samalla voit lukea muiden Vlioliigaotteluiden veto vihjeet.