Valioliigan ykköstykki Arsenal kohtasi West Hamin Valioliigan ottelussa, joka oli täynnä dramaattisia käänteitä, kuumia tilanteita ja ennen kaikkea odottamaton vierasvoitto. Emirates Stadiumilla pelattu ottelu päättyi ottelulukuihin 02. West Ham otti kolmannen perättäisen voittonsa vastoin ennakko-odotuksia.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue West Ham onnistui nujertamaan Arsenalin, sen havitellessa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Värikäs illanvietto Emirates Stadiumilla

Ottelu alkoi Tomáš Souček maalilla 13. minuutilla, johon Jarrod Bowen tarjoili täydellisen syötön. Ottelun toisella puoliajalla 55. minuutilla Konstantinos Mavropanos nosti West Hamin johtoon 20, maaliin syötön antoi James Ward-Prowse. West Hamin päätöstä varjosti 96. minuutilla tapahtunut rankkarikomahdus, kun Saïd Benrahma missasi rangaistuspotkunsa.

Arsenal teki kolme vaihtoa ottelun aikana. Gabriel Martinelli ja Oleksandr Zinchenko vaihdettiin pois 64. minuutilla, heidän tilalleen astuivat Eddie Nketiah ja Reiss Nelson. Myöhemmin 79. minuutilla myös Leandro Trossard teki tilaa Smith Rowelle. West Ham puolestaan vaihtoi Lucas Paquetan tilalle Saïd Benrahman 33. minuutilla. Arsenalin Nelson sai ottelussa varoituksen 72. minuutilla, ja myös Gabriel Jesus sai keltaisen kortin 91. minuutilla.

Maalit, siirrot ja tilastot

Ottelussa erityisen mielenkiintoiseksi koettiin se, että Mohamed Saïd Benrahma teki ensimmäisen maalinsa tällä kaudella, ja mielenkiintoisesti hän siirrettiin kentältä heti tämän jälkeen. Lisäksi ottelussa herätti huomiota pelaaja Declan Rice, joka siirtyi Arsenalista West Hamiin. Myös Konstantinos Mavropanos ja Łukasz Marek Fabiański valitsivat West Hamin Arsenalin sijaan. Olosuhteista huolimatta West Ham pystyi pitämään 26% pallonhallinnan Arsenalin hallitessa palloa 74% peliajasta. Ottelu päättyi West Hamin voittoon huolimatta siitä, että Arsenal hallitsi ottelua selkeästi laukauksilla 30-6.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs West Ham

  1. Laukaukset 30 vs laukaukset 6
  2. Hallinta 75 % vs hallinta 25 %
  3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 749 vs syötöt 265
  5. Syöttötarkkuus 90 % vs syöttötarkkuus 69 %
  6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 8
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 0
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä lähes koko ajan. Se ei vain tällä kertaa riittänyt mihinkään. West Ham pääsi yllättämään toden teolla.

Mitä seuraavaksi?

Ottelusta jäi käteen monia opetuksia molemmille joukkueille, mutta erityisesti Arsenalin on mietittävä taktiikkaansa uudelleen. West Ham puolestaan jatkaa voittoisaa putkeaan ja osoittaa, että heidän paikkansa Valioliigan kärkipäässä, kymmenen parhaan joukossa, on ansaittu. Arsenalin odotukset ottelusta olivat korkealla, mutta ilta päättyi suureen pettymykseen.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kaksi, 40 pisteellään ja West Ham sijalla kuusi, 33 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 11.02.2024 klo 16:00 West Hamin kotikentällä.

 

Sivuiltamme kannattaa käydä lukemassa Arsenal otteluiden veto vinkit ja samalla vetovinkit muihin ajankohtaisiin Valioliigakohteisiin.