Valioliiga-kierroksen kärkikamppailussa nähtiin vauhdikas ja maalirikas ottelu, jossa Arsenal tyrmäsi Newcastle Unitedin luvuin 4‒1. Ottelun tapahtumat keskittyivät Emirates Stadionille, jossa yli 60 000 silmäparia seurasi jännittävää taistelua 24. helmikuuta 2024.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, jo ennen ottelua, mutta Newcastle United antoi hyvän vastuksen koko ottelun ajan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. TV-ottelusta on aina mukava myös lyödä vähän vetoa ja Arsenal pelien Vetovinkit löydät aina sivuiltamme tuoreeltaan. 

 

Maalikoneet käynnissä

Ottelun avausmaalin iski Newcastlen Sven Adriaan Botman, joka siirsi pallon omaan verkkoon 18. peliminuutilla. Arsenalin maalijuhlat jatkuivat puolen tunnin kohdalla, kun Kai Havertz viimeisteli 2‒0 osuman Gabriel Martinellin syötöstä.

Jälleen Bukayo Saka sai syötön Havertzilta ja ohitti Newcastlen maalivahdin 65. minuutilla. Vain hetki myöhemmin, 69. minuutilla, Jakub Kiwior pääsi maalaamaan Declan Ricen esityöstä. Newcastlen ainoa maali nähtiin 84. minuutilla, kun Joseph Willock osui Daniel Burnin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 18′ (OM) peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Sven Botman
 2. 24′ peliminuutilla Arsenalin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Kai Havertz
 3. 65′ peliminuutilla Arsenal siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Bukayo Saka
 4. 69′ peliminuutilla Arsenal vahvisti huimaa johtoaan numeroihin 4‒0, maalintekijänä Jakub Kiwior
 5. 84′ peliminuutilla Newcastle United sai aikaan ainokaisen maalinsa, joka johti lopputilanteeseen 4‒1, maalintekijänä Joe Willock

Ottelu oli kerrassaan maalirikas ja tarjoili katsojille viihdykettä niin sanotusti koko rahan edestä.

Vaihdot ja varoitukset

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta hyödynsi kaikki sallitut vaihdot tuoden kentälle Leandro Trossardin, Emile Smith Rowen, Reiss Nelsonin, Eddie Nketiahin ja Mohamed Elnenyn. Newcastle myös teki täydet vaihdot, joiden mukaan tuli Jacob Murphy, Harvey Barnes, Joseph Willock, Daniel Burn sekä Jamaal Lascelles. Ainoan varoituksen ottelussa sai Martin Ødegaard Arsenalista.

Ottelun jälkipuinti

Yllättäjiä olivat erityisesti Arsenalin Bukayo Saka sekä Kai Havertz, joiden maaleilla joukkue säilytti voittoputkensa. Arsenalin voittoputki on nyt kuuden ottelun mittainen, samoin kuin Sakalla on ollut maaliputki viimeisen viiden pelin ajan. Arsenal on myös voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan.

Ottelun tilastot paljastavat, että Arsenal hallitsi ottelua selvästi 55 prosentin pallonhallinnalla. Lopullinen maaliodotusarvo oli Arsenalille 2.34, kun se Newcastlelle oli vain 0.16.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Newcastle

 1. Laukaukset 18 vs laukaukset 3
 2. Hallinta 55 % vs hallinta 45 %
 3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 557 vs syötöt 462
 5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 9 vs kulmapotkut 0

Voiton myötä Arsenal nousee entistä vahvemmin haastamaan kärkijoukkueita Valioliigan sarjataulukossa. Newcastle puolestaan jäi yhä etsimään parasta virettään ja kolmen pisteen otteluita.

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä lähes koko ajan. Ottelussa ei tehty lopulta yltiömäärin syöttöjä, saatikka saatu palloa kohti maalia. Yritystä kyllä riitti. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kolme, 58 pisteellään ja Newcastle United sijalla kahdeksan, 37 pisteellään. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa kohtaamista.

 

Käy lukemassa Arsenal pelien Vetovinkit suoraan sivuiltamme ja samalla voit katsastaa muiden Valju matsien tulokset ja ennakot meiltä. Lue myös edellisen kohtaamisen ennakko ja lopputulos.